AKİT MENÜ

Siyaset

Solculardan korkan Fatih Erbakan'dan fetva! 'Köpeklerin uyutulması inancımıza uygun değil'

Seçim öncesinde başıboş sokak köpekleri konusunda "çözüm vaadi" veren Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, başıboş köpeklerin son çare olarak uyutulmasını içeren kanun tasarısını hedef aldı.

2024-05-24 16:13:41

AK Parti iktidarı toplumda yükselen sese karşılık vererek, başıboş sokak köpeği sorununun çözümü için harekete geçti.

4 bakanlığın ortak yürttüğü çalışmaya göre, sokaklardan toplanan köpekler için ilana çıkılacak. Eğer 1 ay içinde sahiplenilmezse toplanan hayvanlar için "uyutma" formülü uygulanacak.

Avrupa'da da örnekleri bulunan yasa tasarısı, sözde hayvansever kitle tarafından geçmişte olduğu gibi yine hedef alındı.

Seçim öncesinde başıboş köpeklerin sokaklardan toplanması için vaatlerde bulunan Fatih Erbakan'dan, şaşırtan bir çıkış geldi.

"Biz sokak hayvanların uyutulmasına kesinlikle karşıyız." diyen Erbakan, günümüz alimlerinin açıklamalarına kulak tıkayıp, "Bu inancımıza da uygun olmayan bir davranıştır." ifadesini kullandı.

Erbakan sözlerine şöyle devam etti:

"Bazı batı ülkelerinde bu yapılıyor olsa bile onları taklit etmemiz doğru bir davranış değildir. Biz Yeniden Refah Partili belediyelerimizle seçim öncesinde de ifade ettiğimiz gibi bu hayvanlarımızı mutlaka toplamak, sokaklarımızı başıboş köpeklerimizden arındırmak ancak bu hayvanlarımızı da en güzel şartlarda, en modern, gelişmiş merkezlerde yaşamlarını devam ettirmek istiyoruz."

Yorumlara Git

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…