AKİT MENÜ

Gündem

Bunlar mı etik dersi verecek?

t24'ün sahibi Doğan Akın, 263 madencinin öldüğü 3 Mart 1992'de bakın "kahkaha" eksenli haberi Cumhuriyet'te nasıl yayınlanmış!

Güncelleme Tarihi:

YENİAKİT.COM.TR - Soma’daki facianın sorumlularından Alp Gürkan’ın damadının Yahudi olması sebebi ile korunduğuna dikkat çeken haberimizi saptırmaya çalışan t24 sitesinin sahibi Doğan Akın’ın, 1992 yılında Kozlu faciasından iki gün sonra Cumhuriyet’te yayınlanan haberi, sözde etikçilerin zihniyetini ortaya koydu.

263 kişinin öldüğü facianın üzerinden daha iki gün geçmemişken, Akın’ın, “kahkaha eksenli” haberi "ahlaksızlığın zirve örneği" olarak dikkat çekti. Ölen madenciler daha toprağa bile verilmeden yayınlanan “Baba güldü ve güldürdü” başlıklı haberde, “baba” kelimesinin Japonca karşılığıyla ilgili Süleyman Demirel’in yaptığı espri ve Demirel ile muhataplarının kahkahalarla gülmesi konu ediliyor.

Medya etiği konusunda ahkam kesmeye kalkan t24'ün sahibi Doğan Akın’ın bu haberi, kendisinin nasıl bir habercilik anlayışına ve önceliklere sahip olduğunu da ortaya koyması bakımından önem taşıyor.

263 madencinin ruhlarına saygısı olmayanların, ölen işçilerimizin ailelerine saygısı olmayanların, maden patronlarının parasal ilişkilerini ve karanlık bağlarını ortaya koyan haberimize tepki vermeleri, "Sizden başka ne beklenir ki!" yorumuna sebeb oldu.

www.yeniakit.com.tr

Yorumlara Git

Bölgede 40 bin askeri bulunan ABD’den Orta Doğu hamlesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti

İspanya’dan Lübnan’daki askerleri hakkında açıklama!

Beyaz Saray’dan ‘Lübnan-İsrail’ açıklaması

THY ve Pegasus’tan son dakika kararı! Seferler iptal edildi