AKİT MENÜ

Gündem

Arınç, o yumruk ve tekmeyi anlattı

Maden ocaklarında alınan tedbirlerin yetersiz olması halinde kapatma ve başka tedbirleri düşünmek gerektiğini belirten Başbakan Yardımcısı Arınç, soruşturma sürerken kimsenin adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmemesini söyledi. Arınç, Başbakan'ın tokat atıp atmadığı iddialarıyla ilgili olarak da açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, maden ocaklarının kapatılması ya da ne tür tedbirler alınacağı konusunda görüşlerini ifade etti.
Arınç, "Madende ağır risk var. İnsan olarak şunu söylemeliyim: Bu şartlar altında bu üretim devam etmemeli. Alınan bütün tedbirlere rağmen yetersizse bir yerde ortaya çıkacak sebep de basit şekilde önlenemiyorsa ölüm mukadderse o zaman bizim kapatmayı ve bunun dışındaki tedbirleri düşünmemiz lazım" dedi.

Soma soruşturması sürecini etkilemeye yönelik sözleri eleştiren Arınç, "Bu konu yargının işi. Kimse kendini savcı yerine koyup iddianame tanzim etmeye kalkmasın. Savcı yanlış yaptıysa mahkeme düzeltir. Adli yargılamayı etkilemeye kimse teşebbüs etmesin, yargı görüyor" şeklinde konuştu.

YUMRUK ATTIĞINI GÖRMEDİM

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, Başbakan Erdoğan'ın Soma'da markette tokat attığı iddiasına ilişkin olarak şunları söyledi: "Sayın Başbakanımız kimseye yumruk atmadı. Kendisine yumruk atıldığını söyleyen kişi de dördüncü defa ifadesini değiştirdi. Bulunduğum yerden Başbakanımızın yumruk attığını görmedim. Bir başbakanının yumruk atacağını nasıl düşünebilirsiniz."

TEKME YERİNDEDİR DİYEMEM

Arınç, Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in Soma'da vatandaşı tekmelemesiyle ilgili olarak da, görüntüleri izlediğini. olayı görmediğini belirterek, "Çıplak gözle baktığım zaman bu fotoğrafta yerde birisi var, iki özel haraketçı onu etkisiz hale getirmişler, isminden bahsettiğiniz kişi onu tekmeliyor. Bu çok feci bir olay. Doğrudur, yerindedir diyecek değilim. Zaten bu adam bir eylem yapmış, yerde olan bir insana niçin tekme atılır" dedi.

BAHÇELİ'YE ÖZEL TEŞEKKÜR

Arınç, tüm siyasi partilere ve kurtarma faaliyetlerine katılan sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eden Arınç, özellikle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de Soma merkezini ziyaretinden sonra maden ocağının bulunduğu bölgeye gelmediği için özel olarak teşekkür ettiğini söyledi.

YEMİN EDERİM Kİ 'İSRAİL DÖLÜ' DEDİĞİNİ DUYMADIM

Bu yanlışlıklardan en büyüğü de bir ülkenin ismini zikrederek Başbakanımızın filanın filanı şeklinde bir beyanı var, tekrar etmekten hicap duyuyorum. Yemin ederim ki böyle bir cümlesini de duymadım" ifadesini kullanan Arınç, şöyle dedi:

"Yani orada tutmak için elini uzatmış olabilir mi? Bir ihtimal olabilir. Bir Başbakanın yumruk atacağını nasıl düşünebilirsiniz? Hangi ülkenin başbakanı böyle bir şey yapar? Bizim Başbakanımız niye böyle bir şey yapsın? Oraya yumruklamak için gitmedi ki. Milletin acısını hafifletmek için gitti. Orada kadınların ellerini tuttu, başlarını omuzlarına dayadı. Yaşlı insanların ellerini öptü. Gencecik çocukları kucağına aldı. Bunu düşünen bir insan, Soma'ya kavga etmeye gider mi? Ne kadar yanlış yaparsa yapsın bir insana söyleyeceğini söyledi. 'Söyleyin bakalım, ben neden istifa etmeliyim.' Kızlar da mahcup oldular, gittiler. 'Ben niçin katilim, hangi suçum var?' Bunları söylemek, bir başbakan için ağır bir suç değil bence. Ama bundan sonrasında, bir o hakareti, ikincisi bir yumruk attığının ifade edilmesi, size yemin ederim ki ben böyle bir şey görmedim."

Yorumlara Git

Bölgede 40 bin askeri bulunan ABD’den Orta Doğu hamlesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti

İspanya’dan Lübnan’daki askerleri hakkında açıklama!

Beyaz Saray’dan ‘Lübnan-İsrail’ açıklaması

THY ve Pegasus’tan son dakika kararı! Seferler iptal edildi