AKİT MENÜ

Otomotiv

İkinci el otomobil piyasasının fırsatçılarına darbe! Bakan Bolat: Acımayacağız

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikinci el otomobil piyasası başta olmak üzere pek çok alanda fırsatçılık yapanlara yönelik, "mücadelede kararlılık" mesajı verdi.

2024-06-19 19:02:02

Bakan Bolat, 'Fırsatçılara acımayacağız' dedi.

Şu ana kadar piyasa koşullarının üzerinde fiyatlarla fırsatçılık yapanlara ciddi miktarlarda ceza uygulandığını belirten Bakan Bolat, ikinci el otomobili sıfırından pahalıya satanlara 90 milyon liraya ulaşan para cezaları uyguladıklarını söyledi.

Bakan Bolat "İlave tedbirler almaktan çekinmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv piyasalarındaki normalleşmenin alınan tedbirlerle birlikte normalleşmeye devam ettiğini vurguladı.

Toplamda 579,9 milyon lira ceza kesildi!

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından fahiş fiyat artışından dolayı şimdiye kadar 286,1 milyon lira ceza kesildiğini aktaran Bakan Ömer Bolat, stokçulara da 293,8 milyon lire idari para cezası kararı alındığını ve böylelikle toplam rakamın 579,9 milyon lirayı bulduğunu duyurdu.

Bakan Bolat, stokçuluk ve fahiş fiyat artışına ilişkin cezaların yükseltilmesini öngören düzenlemenin resmen yürürlüğe girmesine ilişkin bilgileri de paylaştı.

Vatandaşların hizmet ve mala ulaşmasına engel olan her türlü girişimi yakından takip ettiklerini ifade eden Bakan Bolat bu kapsamda, 6 Haziran 2024 tarihi itibariyle 81 ilde 539 bin 782 ürün ve 85 bin 608 işletmede denetim yapıldığını anlattı.

Yorumlara Git

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…

Bayraktar TB2 o ülkeye yardımına koştu!

Yaralı taşıyan ambulansa yol vermeyen kamyon sürücüsüne şaka gibi ceza! Çileden çıkmamak elde değil

Dünyanın ilk ekmeği THY’nin New York seferinde