AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Kiraz saplarını sakın çöpe atmayın! Doğalından kas gevşetici,

Yaz aylarında tüketilen kiraz meyvesinin sapları direkt çöpe atılır. Ancak bu meyvenin saplarında şifa yatıyor. Çöpe atmak yerine hazımsızlığı gideren, adet söktürücü görevi üstlenen kiraz sapı çayını mutlaka deneyin.

2024-06-20 22:36:07

Kiraz sapı çayı, geleneksel tıpta yüzyıllardır kullanılan ve birçok farklı probleme iyi geldiği söylenen doğal yöntemlerden biridir. Kiraz, içerisindeki maddeler sayesinde ne kadar fayda sağlıyorsa sapları da bir o kadar değerli. İşte etkileri.

Kiraz sapı çayı, vücutta biriken fazla suyun atılmasına yardımcı olur. İdrar yolu enfeksiyonlarının önlenmesini sağlar. Ayrıca, böbrek taşlarının oluşumunu engelleyerek böbreklerin daha sağlıklı çalışmasına yol açar. Yani böbrekleriniz toksinleri ve atık ürünleri daha sağlıklı bir şekilde filtreleyebilir.

Yüksek antioksidan içeriği ile vücudu korumada etkili bir rol oynar. Vücuttaki zararlı toksinler kanser ve kalp hastalığı gibi birçok hastalığa davetiye hazırlayabilir. Bu zararlı molekülleri yok etmek için kiraz sapı çayıyla destek sağlayabilirsiniz.

Sindirim sistemi üzerindeki etkisi çok konuşulan kiraz sapı, mide ve bağırsak hareketlerini düzenleyebilir. Yemekten sonra gaz ve şişkinlik gibi sorunlar yaşıyorsanız, tükettiğiniz kirazların sapını demleyin. Bağırsaklardaki faydalı bakterileri destekleyerek iyileştirecektir.

Kan basıncını düzenleyici etkisi sayesinde, yüksek tansiyon riskini azaltır. Damar sağlığını koruyarak arterlerin esnekliğini artırır ve damar sertliğine yol açabilecek problemleri ortadan kaldırır. Böylece, kalp krizi ve felç riski aynı oranda azalmaya başlar.

Vücuttaki enfeksiyonu güçlü etkisiyle yenecek bir ilaç arıyorsanız, kiraz sapı çayı bu sorunu giderebilir. Bu doğal çay, bağışıklık sisteminin daha verimli çalışmasını sağlar ve vücudu enfeksiyonlara karşı korur.

Özellikle kadınların özel dönemi boyunca kadınların yaşadığı çeşitli sorunlara karşı doğal bir rahatlama sağlayabilir. Bu dönemde hormonal değişiklikler, vücudun su tutmasına ve ödem oluşumuna neden olabilir. Kiraz sapları hem ödemin atılmasını sağlar hem de kas gevşetici etkiler verebilir.

Regl dönemi, hormon seviyelerindeki dalgalanmalar nedeniyle ruh halinde değişiklikler yaratır. Kiraz sapı, sinir sistemini yatıştırarak bu tür değişiklikleri dengeleyebilir. Adet dönemi boyunca yaşanan duygusal iniş çıkışlar azalabilir.

Ayrıca, vücudun hormon dengelerini düzenlemeye yardımcı olabilir. Kasları gevşeterek krampları azaltır ve sakinleştirici etkisiyle ruh halini dengeler. Bu nedenle, özel döneminde kiraz sapı çayı içmeyi deneyebilirsiniz. Sürecin daha rahat geçmesini sağlayacaktır.

Yorumlara Git

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…

Bayraktar TB2 o ülkeye yardımına koştu!

Yaralı taşıyan ambulansa yol vermeyen kamyon sürücüsüne şaka gibi ceza! Çileden çıkmamak elde değil