AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Madımak otu: 1 kaşığı bile vücudu sıfırlıyor!

Bahar aylarında özellikle yol kenarlarında sıklıkla görülen madımak otu insan vücuduna çok faydalı olan otlar arasındadır. Ayrıca harika bir de yemeği bulunmaktadır. Diğer zamanlarda ise kurutulmuş hali çay olarak kullanılmaktadır. Taze iken toplanıp dolaba da konulup diğer zamanlarda tüketilebilir. İnanılmaz madımak otu çayının faydaları nelerdir?, Madımak otunun faydaları nelerdir?, Madımak yemeğinin faydaları nelerdir?, işte bu soruların yanıtı…

2024-07-04 00:47:12

Madımak otunun özellikle Türkiye'nin doğusunda yetişen ve geleneksel olarak tüketilen bir bitkidir. Özellikle Sivas, Erzincan, Malatya, Adıyaman ve Siirt gibi şehirlerde doğal olarak bulunur.

Madımak Otunun Faydaları Nelerdir? 

-İçerisinde bol miktarda A, E, C, B2 ve B6 vitaminleri bulundurmaktadır. Bu sayede insan vücuduna ihtiyaç olan günlük vitamin ihtiyacını da karşılamaktadır.
Ayrıca içerisinde madımağın kalsiyum ve demir de bulundurmaktadır. Demir sayesinde vücudun kansızlığını ve demir eksikliğini de gidermektedir.
-Kurutulup çayı yapıldığı zaman özellikle mide ve bağırsak sorunlarına karşı oldukça etkilidir.
-Madımak otu güçlü bir antioksidan kaynağıdır.
-Vücudu serbest radikallere karşı da korumaktadır.
-Madımak otunun diğer bir özelliği ise idrar söktürücü ve idrar artıcı görevinin olmasıdır. Bu yüzden vücutta biriken ödemin kısa yoldan ve hızlı şekilde atılmasını da sağlamaktadır.
-Sık idrara çıkardığı için de böbreklerin temizlenmesini de sağlamaktadır.
-Yüksek kan şekeri sorununa da kan şekerini dengeleyici özelliği de bulunmaktadır.
-Özellikle antiseptik özelliği ile mide ve bağırsaklarda oluşacak bütün hastalıklara karşı da önlenmesinde ayrıca yardımcı olmaktadır.
-Ayrıca sindirim sistemini de rahatlatmaktadır. Gaz söktürücü özelliği sayesinde gaz sancısını önlemektedir.
-Madımak otunun diğer bir özelliği ise damar büzücü etkisinin olmasıdır.
-Bazı sebeplerden dolayı olan fazla adet kanamalarına da iyi gelmektedir.
-Hatta basur kanamalarında ve doğum kanamalarında da kullanılmaktadır.
-Zihnin canlanmasını sağlamaktadır. Ayrıca zihin yorgunluğuna da iyi geldiği bilinmektedir.

Madımak Otunun Kullanımı Nasıldır?

Taze iken toplanıp kurutulduğu zaman çayı yapılmaktadır. Çayı için kaynamış 1 su bardağı suyun içerisine 1 tutam kurutulmuş madımaktan atın ve 5-6 dakika boyunca demlenmesi için bekleyin. Demlenme süresi dolduktan sonra günde 1-2 bardak kadar tüketin.
Yemeği ve böbrek içi olarak da tercih edilmektedir.
Zararı yoktur fakat çayını yine günde 2 bardaktan fazla tüketmeyin.

ÇİRİŞ OTUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Yemeğinin Tarifi
Madımak
Sarımsak
Tere yağ
Bulgur (isteğe bağlı)
Tuz
Pul biber
Salça
Sıcak su

Tarifi: Madımakları temizleyip tencerenin içerisine koyun ve kavrulmaya bırakın kavrulduktan sonra üzerine sıcak su ilave edin ve içerisine isteğe göre bulgurları ilave edin pişene kadar bekleyin. Diğer bir tavana tereyağını yakın ve içerisine bolca sarımsak rendeleyin ve kavurun. Kavurduktan sonra ise salça ilave edin. Daha sonra bu karışımı madımak yemeğinin içerisine ilave edin ve 5-6 dakika daha kaynatın ve altını kapatın. AFİYET OLSUN!

Yorumlara Git

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…

Bayraktar TB2 o ülkeye yardımına koştu!