AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Japonların uzun ömür vadeden tohumu: kısa süre içerisinde kalbi de yeniden doğmuş gibi yapıyor

Binlerce yıldır beslenmede ve tıbbi amaçlar için kullanılan önemli bir besin olan susam tohumları Japonlar için büyük önem arz ediyor. Besin değeri yüksek olan susam vitamin ve mineraller açısından da zengindir. İşte saymakla bitmeyen faydaları.

2024-07-03 20:15:52

Susam yüksek miktarda içerdiği antioksidanlar ve vitaminlerle bağışıklık sistemini destekleyebilir ve böylece vücudu enfeksiyonlara karşı korur.
Susam yüksek miktarda demir içerir ve bu sayede kansızlık tedavisinde doğal bir destek sağlar.

Lesitin içeriği sayesinde beyin ve sinir hücrelerinin sağlığını destekler. Böylece bilişsel fonksiyonları destekleyebilir ve zihinsel performansı artırabilir.

Susam yağı, E vitamini ve diğer antioksidanlarla zenginleştirilmiştir. Bu bileşenler, kalp hastalığı riskini azaltabilir ve kolesterol seviyelerinin kontrol altında tutulmasına yardımcı olabilir.
Susamda bulunan anti-inflamatuar özellikler, eklem sağlığını destekleyebilir ve romatizmal ağrıları hafifletebilir.

Susam yüksek protein ve sağlıklı yağ içeriğiyle enerji seviyelerini artırabilir, günlük aktivitelerin daha verimli bir şekilde yapılmasına yardımcı olabilir.
Susam yağı cilt için nemlendirici ve antioksidan özelliklere sahiptir. Cildin yaşlanmasını geciktirebilir, saç ve tırnak sağlığını destekleyebilir.

Lif açısından zengin olduğu için sindirim sistemini destekler, kabızlığı önleyebilir ve sindirim süreçlerini iyileştirebilir.
Susamın içeriğindeki faydalı yağlar, vitaminler ve mineraller genel sağlık ve refahı destekleyebilir, vücut için gerekli olan besinleri sağlayabilir.
Günlük beslenmenize kolayca entegre edilebilen ve çok yönlü kullanılan bir besin olan susam; salatalarda, yemeklerde, atıştırmalıklarda veya ekmek ve keklerde kullanılabilir.

Yorumlara Git

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…

Bayraktar TB2 o ülkeye yardımına koştu!