AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Dünyanın en sağlıklı yiyeceği ortaya çıktı!

Bilim insanları tarafından yapılan bir araştırmada, dünyanın en sağlıklı yiyeceğinin hangisi olduğu ortaya çıktı. Bu yiyeceğin faydaları saymakla bitmiyor, sorunları yok ediyor. İşte dünyanın en sağlıklı yiyeceği..

2024-07-05 14:03:50

Dünyanın en sağlıklı yiyeceğinin hangisi olduğu uzun yıllardır araştırılıyordu.

ABD New Jersey'deki William Paterson Üniversitesi'nden bilim insanları, dünyadaki en sağlıklı yiyeceği belirleme arayışında, 41 çeşit meyve ve sebzeyi titizlikle değerlendirdi. Bilim insanlarının ortaya çıkardığı sonuç, bilim dünyasını şaşkınlığa uğrattı. Zira dünyanın en sağlıklı yiyeceği olan yiyecek, bir evin bahçesinde kendiliğinden bile yetişebiliyor. Bilim insanlarının araştırmasına göre, dünyanın en sağlıklı yiyeceği tere. Tere, bol miktarda vitamin, mineral ve ikincil bitki bileşikleri içeriyor. Sadece 100 gramı, portakal ve limonu bile geride bırakarak günlük C vitamini ihtiyacınızın çoğunu karşılayabiliyor.

İŞTE TERENİN FAYDALARI...

Araştırma sonucuna göre terenin, yüksek düzeyde demir, kalsiyum, potasyum ve magnezyum içerdiğinden, kemik sağlığı ve kas büyümesi için oldukça önemli bir yiyecek olduğu ortaya çıktı. Aynı zamanda içerdiği etkileyici miktarda K vitamini, hücre hasarını önlemeye yardımcı oluyor. Terenin içeriğinde bulunan ve DNA hasarına karşı koruma sağlayan antioksidanlar, kanser risklerini bile azaltabiliyor.New Jersey'li araştırmacılar tarafından, tere bitkisinin detoksifiye edici ve kanı temizleyici özelliklere sahip olduğu da tespit edildi.

UZMANLAR UYARIYOR

Bilim insanları tarafından dünyanın en sağlıklı yiyeceği olarak seçilen tereyi tüketirken, ölçülü olmak oldukça önemli. Uzmanlar, sadece 100 gram teregünlük C Vitamini ihtiyacınızın neredeyse tamamını karşılayabilse de, (bir kase dolusuna eşdeğer) ölçülü davranılması gerektiğini vurguluyor. Aşırı tere tüketimi, içerdiği güçlü hardal yağları nedeniyle mesane, böbrek ve mide tahrişine de yol açabiliyor.

Yorumlara Git

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…