AKİT MENÜ

Dünya

Dünyanın petrol zengini Suudi Arabistan, nitelikli çok sayıda kişiye ülkede vatandaşlık veriyor

Petrol ve doğalgaz için adımlar atan Arap ülkesi karar verdi: Krallığa çeşitli alanlarda fayda sağlayacak hukuk, tıp, bilim, kültür, spor ve teknik yetkinliklerin vatandaşlığa alınmasına kapı açtı! Dünyanın petrol zengini ülkelerinden birisi olan Suudi Arabistan vatandaşlık vermeye devam ediyor. Tasarruf tedbirlerinin etkin şekilde uygulanması için çalışmalar hazırlandı.

2024-07-07 02:16:50

Suudi kraliyet onayı ile çok sayıda bilim insanı, doktor, araştırmacı, yenilikçi, girişimci ve nadir niteliklere ve uzmanlıklara sahip seçkin bireylere vatandaşlık verildi.

Karar, insani yetkinliklere yatırım yapılabilecek cazip bir ortamı teşvik etmeyi, seçkin ve yaratıcı insanları cezbetmeyi amaçlayan Vizyon 2030 doğrultusunda, Krallığa çeşitli alanlarda fayda sağlayacak hukuk, tıp, bilim, kültür, spor ve teknik yetkinliklerin vatandaşlığa alınmasına kapı açan önceki kraliyet emri doğrultusunda alındı.

Bu hamle, Suudi Arabistan'ın, alanları ülkenin ekonomi, sağlık, kültür, spor ve inovasyon geliştirme çabalarına niteliksel bir katkı teşkil eden en önde gelen yetenekleri ve nadir uzmanlık sahiplerini cezbetme konusundaki ilgisinin devamı niteliğinde olup, bu alanlarda bir dizi seçkin kişinin daha önce 2021 yılında vatandaşlıkları onaylanmıştı.

Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan günlük yaklaşık 10 milyon varil ham petrol üretiyor ve bunun yaklaşık 7 milyon varilini ihraç ediyor.

 

Yorumlara Git

Hasan Arat’ı resmen çıldırttı! Galatasaray’ın ağzının payını öyle bir verdi ki…

O kararlar belli oldu: Bu da nereden çıktı! Amedspor ne yapmak istiyor böyle: Sorun bakın neymiş…

The Times yazdı: İngilizler o ilçeye akın edecek!

Narin tartışması Müge Anlı'yı çıldırttı: Tek tek isim veririm altından kalkamazsınız

Başkan Erdoğan ve Özgür Özel ABD'ye gidiyor