AKİT MENÜ

Ekonomi

TMSF'deki Havacılık AŞ’ni satın aldı: 1 milyar 750 milyon lira aldılar! Satış detayları

TMSF'den ATP havacılık satışına onay geldi! TMSF duyurdu! Konuyla ilgili yeni satın almada satış detayları ortaya çıktı. Koza İpek Holding AŞ’ye holding bünyesindeki şirket yapılanması: 1 milyar 750 milyon TL'ye satıldı!

2024-07-10 10:25:40

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), ATP İnşaat ve Ticaret AŞ’nin sahibi olduğu ATP Havacılık AŞ paylarının satışını onayladı. Bu önemli gelişme, şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamayla duyuruldu.

Satış Onayı ve Detaylar

ATP İnşaat ve Ticaret AŞ’nin yüzde 99 oranında bağlı ortaklığı olan ATP Havacılık AŞ’nin paylarının tamamının, Koza İpek Holding AŞ’ye satılması TMSF Fon Kurulu tarafından onaylandı. Satış işlemi, 1 milyar 750 milyon TL karşılığında gerçekleşecek.

ATP İnşaat ve Ticaret AŞ’nin yüzde 99,04 oranında sahibi olduğu ATP Havacılık AŞ’nin yüzde 99 oranındaki hisselerinin, 1 milyar 750 milyon TL karşılığında Koza İpek Holding AŞ’ye satışı gerçekleştirilecek. Satış işleminin onayı için Genel Kurul yetkisine sahip TMSF Fon Kurulu’na başvuruda bulunulmuş ve Fon Kurulu, bu satış işlemini onaylamıştır.

Şirketten Yapılan Açıklama

Şirket tarafından KAP’a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Şirketimizin yüzde 99,04 oranında sahibi olduğu ATP İnşaat ve Ticaret AŞ’nin %99 oranında bağlı ortaklığı olan ATP Havacılık AŞ’deki paylarının tamamının (1 milyar 483 milyon 20 bin TL), 1 milyar 750 milyon TL’ye Koza İpek Holding AŞ’ye satılması ve satış işleminin onayı için Genel Kurul yetkisine sahip Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Fon Kurulu’na başvuruda bulunulması hususunu, 26.06.2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) bildirmişti. Genel Kurul yetkisine sahip TMSF Fon Kurulu, ATP İnşaat ve Ticaret AŞ’nin yüzde 99 oranında bağlı ortaklığı olan ATP Havacılık AŞ’deki paylarının tamamının, 1 milyar 750 milyon TL’ye Koza İpek Holding AŞ’ye satılmasını onaylamıştır.”

Yorumlara Git

Hatice Kolçak: Bu yol rekor getirecek

Amerika’dan yine boş beleş açıklamalar! İş çözmeye değil, gezmeye gitmişler

Katil İsrail’den Lübnan'a hava saldırısı

Alman otomotiv devi iflas etti! Otomobil markaları için parça üretiyordu

İçişleri Bakanı Yerlikaya açıkladı! 825 terörist etkisiz hale getirildi