AKİT MENÜ

Gündem

Cemaatin sakladığı en büyük kaset ne zaman servis edilecek?

İngiltere'deki haftalık Economist dergisi, "Gülen Cemaati destekçilerinin 'en büyük kaseti' cumhurbaşkanlığı seçimlerine sakladıkları söyleniyor" diye yazdı.

Güncelleme Tarihi:

Makelede, Erdoğan'ın Kürtler'den gördüğü destekle Köşk'e çıkabileceği ve ülkenin laik muhaliflerinin de son umut olarak 'Gülencileri' gördüğü belirtiliyor

DARBE ALDI AMA TABANINDAN GÜÇLÜ DESTEK GÖRÜYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'darbe aldığı fakat tabanından güçlü bir destek gördüğü' yorumunu yapan dergi, Başbakan'ın Köşk'e çıkış arayışının da devam ettiğini ifade ediyor.

LAİK MUHALİFLER CEMAATİ SON UMUT OLARAK GÖRÜYOR

Economist dergisi Gülen destekçileri ve ülkenin laik muhalifleri arasındaki ilişki için 'ironik' ifadesini kullanıyor ve şöyle devam ediyor:

"Ordunun etkisizleştirilmesinde oynadıkları rol nedeniyle Gülen destekçilerinden hoşlanmayan Türkiye'nin laik muhalifleri, şimdi [Gülen Cemaati destekçilerini] son umut olarak görüyorlar. Erdoğan'ın yolsuzlukla bağlantılı olduğuna işaret eden tapelerin arkasında Gülen Cemaati olduğuna inanılıyor."

'EN BÜYÜK KASET' GERİ TEPEBİLİR

"[Gülen Cemaati destekçileri] 'en büyük kasedi' cumhurbaşkanlığı seçimlerine sakladıkları söyleniyor. Ama bu geri tepebilir. Emniyet birimlerindeki ve diğer kurumlardaki binlerce Cemaat mensubu tasfiye ediliyor. Aralarında Türkiye'nin en büyük şirketi Koç Holding'in de bulunduğu firmalar Gülen'i desteklemekle suçlanıyor ve keyfi vergi denetimlerine tabi tutuluyor."

ORDUDA NE KADAR GÜLENCİ VAR?

"Bir soru da, 'ne kadar Gülen destekçisinin ordu kademelerine sızdığı' sorusu. Erdoğan'a yakın bir kaynak, 'Gülen destekçilerinin tespit edilmemek için viski içtiğini ve karılarının da mini etek giydiğini, balolarda dans ettiklerini' iddia ediyor." Dergi makaleyi, Erdoğan'a yakın kaynağın "Ama bu uzun sürmeyecek" sözleriyle noktalıyor.

Yorumlara Git

Acun Ilıcalı’dan skandal iddialara cevap Samandıra’da… Bir daha tekrarlanmayacak dedi ve…

Kararını duyurdu: Çileden çıktı ve bir daha diyerek sözleri söyledi...

Başkan Erdoğan duyurdu! Kredi notu 3 kuruluş tarafından artırılan tek ülke Türkiye oldu

24 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Eski Lübnan Başbakanı Hariri'den, ülkenin güneyindeki halka destek olma çağrısı