AKİT MENÜ

Gündem

Sözcü gazetesinin Özgür Özel Suriye’ye gidiyor haberini rejim gazetesi El Vatan yalanladı

Sözcü gazetesi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut’un ifadesine dayanarak “Şam yönetimi kabul etti, Özgür Özel Suriye'ye gidiyor” başlığı ile verdiği haberi Suriye rejiminin El Vatan gazetesi yalanladı.

2024-07-12 08:54:12

Türkiye - Suriye hattında normalleşme arayışları sürerken CHP'den peşi sıra gelen "Suriye'ye gideceğiz, Esad'la görüşeceğiz" minvalindeki açıklamalar Esad rejimine yakın kaynaklar tarafından yalanlandı. Rejimin gazetesi El Vatan, Suriye'nin Türkiye'deki herhangi bir siyasi parti ile iletişimi olmadığını yazdı. Şam rejiminden gelen bu yalanlama Arap basınında da genişçe yer buldu. Öte yandan CHP'li kurmaylardan gelen "Süreç ‘buyurun gelin’ şeklinde işlemiyor" açıklaması Şam'la görüşmede pürüz çıktığını gözler önüne serdi.

Bilindiği gibi yeniakit.com.tr çok daha önceden Suriye rejiminin Özgür Özel ile görşmek istemediğini "Esad Özgür Özel'i madara etti" başlığı ile vermişti.

Ankara - Şam hattında 'normalleşme' zemini arayışları hız kazandı. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Türkiye ile ilişkilerin onarılması için tüm girişimlere açık olduğunu dile getirdi.

ESAD'A DAVET MASADA

Başkan Recep Tayyip Erdoğan da önce Suriye ile görüşme olabileceğini söyledi sonra da Astana dönüşü "Bizim Sayın Putin ile Beşşar Esed'e bir davetimiz olabilir. Sayın Putin Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirebilirse, bu yeni bir sürecin başlangıcı olabilir. El birliği ile ayrımsız bir biçimde bu terör yapılarının kökünün kazınması, Suriye'nin geleceğinin inşası için mühimdir" ifadelerini kullandı.

Yorumlara Git

ABD Türk tarımını bitirdi! CIA belgelerinde ortaya çıktı, Türkiye ayağa kalkacak

Yunanistan’dan skandal ihlal!! Bodrum'a kadar kovaladılar

Fırsatçılığın böylesi… Küçük Narin’in ismiyle yaptıkları ‘pes’ dedirtti!

Türkiye petrol ve doğalgazı bitirecek enerji kaynağı için öyle bir adım attı ki... ABD ve Almanya şok geçirecek

Galatasaray'ın yıldızından derbi öncesi olay paylaşım