AKİT MENÜ

Siyaset

İyice şaşırdılar… CHP işi gücü bıraktı ‘Türkiye’ muhalefetine soyundu!

CHP, azgın azınlığa yaranmak için ne yapacağını şaşırdı. İktidara muhalif olayım derken, Türkiye yarına olan adımlara da muhalif olmaya başladı. Suriye’nin kuzeyinde kurulmak istenen terör devletini engellemek için Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de bulunmasını eleştiren, Libya tezkeresine karşı çakarak ‘Libya’da ne işimiz var?’ diyen CHP, şimdi de TSK unsurlarının Somali'de 2 yıl süreyle görevlendirilmesine ilişkin TBMM'ye gönderilen Cumhurbaşkanlığı tezkeresine muhalif oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Türkiye yararına görevlendirildiği her bölge için ‘Orada ne işimiz var?’ diyen CHP’yi tarihler haksız çıkartırken, CHP’liler şimdi de TSK unsurlarının Somali'de bulundurulmasına karşı çıktı.


CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye ile Somali arasındaki savunma işbirliği anlaşması çerçevesinde TSK unsurlarının, Somali'nin terörizm ve diğer tehditlere karşı güvenliğinin sağlanması faaliyetlerine destek amacıyla bu ülkede 2 yıl süreyle görevlendirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin TBMM Başkanlığına gönderildiğini anımsattı. Tan, söz konusu anlaşmanın, "TBMM Genel Kurulu gündemine gelen en sakıncalı tezkerelerden biri" olduğunu savundu.

Yorumlara Git

ABD Başkanı Biden ilk kez konuştu! ‘Gizli servis yardıma muhtaç’

Bakan Mehmet Şimşek enflasyon için kritik tarihi açıkladı

Rusya ve Mısır’dan İsrail’e karşı ortak tavır! ‘Geniş çaplı savaş çıkar’

Diyarbakır Barosu açıkladı! Narin Güran’ın abisinden dikkat çeken karar

Öğretmenlere büyük jest!