AKİT MENÜ

Gündem

Bakan Yumaklı'dan başıboş köpek mesajı! Onlar için hapis cezası yolda...

Habertürk TV canlı yayınına katılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, başıboş sokak köpekleriyle mücadele kapsamında hazırlanan yasanın detaylarına ilişkin açıklamada bulundu.

2024-07-30 17:14:11

Bakan Yumaklı yasanın uygulanması noktasında belediyelerin sorumlu olduğunu hatırlatarak, ilgili hükümleri uygulamayan belediyelere yönelik yaptırımlara ilişkin hapis cezaları da dahil caydırıcı yaptırımların uygulanacağını söyledi.

Denetimi Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yapacak!

Yumaklı, bu yaptırımlarda da parti ayrımının olmayacağına, görevini yerine getirmeyen kim olursa olsun buradaki yaptırımlara tabi olacağına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Biz şimdi bu kanundan sonra ikincil mevzuatın hazırlıklarını büyük oranda tamamladık. Kanunun son haline gelmesini bekliyorduk. Kanun teklifi komisyona verildiği andan itibaren biz zaten çalışmalarımıza başlamıştık. Kanunun son haline göre, burada kanunda yer alan hususların uygulamasını da tarifleyerek, bir yönetmelik çıkartmış olacağız. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü bu konuda görevli. Dolayısıyla bütün denetim hususlarını bu Genel Müdürlüğümüz takip edecek."

Standarda uymayan barınaklara izin yok!

Yayınlayacakları yönetmelikte barınaklarla ilgili de düzenleme yapılacağını aktaran Bakan Yumaklı, söz konusu yönetmelikte barınakların standartlarının belirlenmiş olacağını ve bunların dışındakilere izin vermeyeceklerini ifade etti.

Muhalefetin algı oprasyonlarına da dikkat çeken Bakan Yumaklı, "Katliam yasası diyerek toplumun algısını gerçeklerden başka yere doğru yönlendirmek isteyenlere bir daha kanunu okumalarını tavsiye ediyorum." dedi.

Yorumlara Git

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…

Bayraktar TB2 o ülkeye yardımına koştu!

Yaralı taşıyan ambulansa yol vermeyen kamyon sürücüsüne şaka gibi ceza! Çileden çıkmamak elde değil