AKİT MENÜ

Gündem

İran Meclis Başkanı'ndan Haniye'ye suikast açıklaması! ABD'yi işaret etti

Şehit Haniye'nin İran'daki cenaze namazında konuşan İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, alçak suikastın İsrail-ABD koordinasyonuyla gerçekleştiğini söyledi.

2024-08-01 16:02:30

This browser does not support the video element.

Siyonistler tarafından şehit edilen Haniye için İran'da cenaze merasimi düzenlendi. İehit Haniye'nin cenaze namazına İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yanı sıra üst düzey sivil ve askeri yetkililer katıldı. Tahran Üniversitesi yerleşkesindeki cenaze namazını dini lider Ali Hamaney kıldırdı.

Kalibaf'dan ABD iddiası!

Cenaze namazı öncesinde bir konuşma yapan İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, Haniye'ye yönelik alçak suikastın ABD koordinasyonuyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Haniye'nin Filistin için verdiği mücadeleden övgüyle söz eden Kalibaf, "Bu saldırının ABD'nin desteği ve koordinasyonuyla gerçekleştiğini biliyoruz. Bu cinayete doğru zaman ve yerde karşılık vermek görevimizdir" ifadelerini kullandı.

ABD savunma yapmıştı: Dahlimiz yok

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, dün yaptığı açıklamada, ABD'nin Haniye'ye yönelik suikasttan haberdar olmadığını ve herhangi bir dahlinin bulunmadığını söylemiş, "Spekülasyonda bulunmak çok zor" diye konuşmuştu.

Yorumlara Git

19 Eylül 1890: Diyarbakırlı Said Paşa'nın vefatı (Mardin Mutasarrıfı)

Kılıçdaroğlu inkar etti, Ümit Özdağ o belgeleri paylaştı!

Beyaz Saray açıkladı! ABD’nin Lübnan saldırılarında parmağı var mı?

Felaketin yaşandığı Polonya’da Bayraktar SİHA’lara kritik görev

Elon Musk’ın X’i Brezilya’da erişim engelini kısmi olarak deldi