AKİT MENÜ

Sosyal Medya

İnstagram yasağı ile yeniden gündeme geldi! Korkunç tehlike yıllar önce Kurtlar Vadisi’nde işlenmiş

Türkiye'nin unutulmaz yapımlarından biri olan ve izleyicileri ekran başına kilitleyen Kurtlar Vadisi'nde yıllar önce yayınlanan bir sahne, Instagram’ın neden yasaklanması gerektiğini çocuklar üzerindeki etkisi üzerinden anlatarak yeniden gündeme geldi.

2024-08-08 13:06:23

This browser does not support the video element.

Sosyal medya platformu Instagram, yayınladığı ve geri çekmediği çocuk istismarı videoları nedeniyle yaklaşık 6 gündür erişime kapalı. Türkiye ile Instagram yetkilileri arasında görüşmeler yapılmış olsa da platform henüz kullanıma açılmadı.

Özellikle son dönemde yaşanan önemli olayları yıllar öncesinden işlemesiyle sosyal medyada viral olan dizi, bu açıdan "yerli Simpsonlar" olarak anılıyor. Dizi, son olarak sosyal medya yasakları hakkında dikkat çeken bir tahminde bulunmuştu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK), katalog suçlara aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 2 Ağustos'ta erişim engeli kararı aldığı Instagram, son dönemin gündem konusu olurken, Kurtlar Vadisi'ndeki bu sahne yıllar sonra sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı.

Kurtlar Vadisi'nin bu sahnesi, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı ve Instagram yasağı ile ilgili tartışmaları alevlendirdi. Dizinin, sosyal medyanın çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini ve yasakların gerekliliğini ele aldığı bu bölüm, izleyiciler tarafından yeniden hatırlanarak yoğun ilgi gördü.

Yorumlara Git

O kararlar belli oldu: Bu da nereden çıktı! Amedspor ne yapmak istiyor böyle: Sorun bakın neymiş…

The Times yazdı: İngilizler o ilçeye akın edecek!

Narin tartışması Müge Anlı'yı çıldırttı: Tek tek isim veririm altından kalkamazsınız

Başkan Erdoğan ve Özgür Özel ABD'ye gidiyor

Lübnan'daki siber saldırı sonrası akıllara geldi: Türkiye'yi kim koruyor? Anlık 17 milyon...