AKİT MENÜ

Gündem

Ekrem İstanbul'u kokuttu

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haliç’ten sonra Ayamama Deresi’ni de kokutarak İstanbul’u yaşanmaz hale getirdi. Bakırköy, Bahçelievler ve Küçükmece’de vatandaşlar pis kokudan isyan ediyor.

Yurt dışı gezilerinden başını kaldırdığında İstanbul’a uğrayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetiminde İstanbul’un dört bir yanında kötü kokular yükselmeye başladı. Haliç, etrafından yürünmez, yakınından geçilmez eski günlerine yaklaşırken İstanbul’da Bakırköy, Bahçelievler ve Küçükçekmece ilçelerinden geçen Ayamama Deresindeki kirlilik de vatandaşların tepkisine yol açtı.

Ayamama Deresi’ni ıslah çalışmaları çerçevesinde projelendirilen Bakırköy Ayamama Yaşam Vadisi, ev ve fabrika atıklarının sebep olduğu ağır koku ve kirliliğe teslim oldu. Özellikle Halkalı ve Yenibosna bölgelerinde yoğunlaşan kirlilik ve kokuya artık tahammül edemeyen çevre sakinleri, isyan etti.

Kötü koku, sinek, böcek...

Bölge sakinlerinden Kadir Ay, Ayamama Deresi üzerinde kurulan Yaşam Vadisi’nin yaşanamayacak bir bölge haline geldiğini savunarak, “Buranın kokusundan ve pisliğinden biz artık usandık. Belediyeye kaç defa şikayette bulunduk ama hiçbir şekilde geri dönüş olmadı. Bu derenin pisliğinden, sineklerinden ve böceklerinden usandık. Buranın bir şekilde temizlenmesi lazım. Her yıl temizlenmesi gereken yer, iki senede bir temizleniyor. Buraya çocuk parkı yapmışlar, çocukları koruyacak demirleri bile yok. Ailemizle burada oturamıyoruz. Yetkililere sesleniyoruz, burası Yaşam Vadisi değil, yaşanamayacak bir yer olmuş” dedi.

Yorumlara Git

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…

Bayraktar TB2 o ülkeye yardımına koştu!

Yaralı taşıyan ambulansa yol vermeyen kamyon sürücüsüne şaka gibi ceza! Çileden çıkmamak elde değil