AKİT MENÜ

Gündem

O ilçemize fabrika yapılacaktı! CHP oylarıyla reddedildi

Adana'nın Pozantı ilçesine kurulacak ekmek fabrikası ve aşevi, CHP’lilerin ret oyuyla engellendi. Başkan Avan, "Halkın ekmeğiyle oynuyorsunuz. Krediyi engelleseniz de evimi satıp bu projeleri hayata geçireceğim" dedi.

Adana'da Pozantı Belediyesi'nin Ağustos ayı olağanüstü meclis toplantısına ekmek tartışması damga vurdu. Toplantıya 6'sı Cumhur İttifakı, 8'i CHP ve 1'i Yeniden Refah Partili 15 meclis üyesi eksiksiz katıldı. Toplantıda konuşan Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan, ilçeye kurmak istedikleri ekmek fabrikası ve ihtiyaç sahiplerine yönelik aşevi projesini anlattı.

Başkan Avan, "Adana Büyükşehir Belediyesi'nden ekmek geliyor ama yetersiz kalıyor. Merkez, kırsal mahalle ayırt etmeksizin bu ihtiyacı biz karşılayacağız ve tüm mahallelerimizi kaliteli ve ucuz ekmekle buluşturacağız. İller Bankası'ndan 10 milyon TL kredi çekmemiz gerekiyor" dedi. İller Bankası'ndan alınacak kredi için oylama yapıldı.

 "POZANTILININ EKMEĞİYLE OYNADINIZ"

 Oylamada Cumhur İttifakı'nın 6 meclis üyesi 'Evet' oyu kullanırken, CHP ve Yeniden Refah Partisi'nin 9 meclis üyesi ret oyu verdi. Bu duruma tepki gösteren Başkan Avan, "Pozantılılara iş kapısı açacağımızı açık açık belirtmemize rağmen ret oyu verdiniz. Unutmayınız ki bu verdiğiniz kararla Pozantılının ekmeğiyle oynadınız ve tarihe geçtiniz.

Ama ben bu projeyi ne pahasına olursa olsun yapacağım. Eylül ayında tekrar gündeme getireceğim, yine ret verirseniz Ekim ayında da gündeme getireceğim. Tüm Pozantılı hemşehrilerimize Cumhur İttifakı olarak sözümüzdür! Biz bu ekmek fabrikasını ve aşevini her türlü engellemeye rağmen yapacağız. Gerekirse evimi satacağım yine de Pozantılının yararlanacağı bu ekmek fabrikası ve aşevini yapacağım" diye konuştu.

 

Yorumlara Git

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…

Bayraktar TB2 o ülkeye yardımına koştu!

Yaralı taşıyan ambulansa yol vermeyen kamyon sürücüsüne şaka gibi ceza! Çileden çıkmamak elde değil