Kadın - Aile
Karabaş otunun bilinmeyen faydaları: Enfeksiyonun kökünü kazıyor!
Karabaş otunun içerdiği 1,8-cineole antibakteriyel, antiallerjik, sakinleştirici, burunda oluşan enfeksiyona karşı bir kalkandır.
Karabaş otu, aromatik özellikleri ve uçucu yağı ile ön plana çıkan bir lavanta türüdür. Faydalarıyla bilinen karabaş otu bitkisinde yüksek miktarda C vitamini, magnezyum, demir, kalsiyum gibi vitamin ve mineraller bulunur.
Karabaş Otu Çayının Yapılışı ve Tüketimi
Karabaş otu çayı taze ya da kurutulmuş çiçeğinden hazırlanır.
Önceden kaynatılmış bir fincan suya yaklaşık 1-2 çay kaşığı kurutulmuş karabaş otu atılarak yaklaşık 3-4 dakika bekletilir.
Eğer çay taze bitkiden hazırlanıyorsa demlenme süresi 7-8 dakikayı geçmemelidir.
Karabaş otu çayını günde bir bardak tüketmek sağlıklıdır. Bu çayı sürekli olarak kullanmaktan uzak durulmalıdır.
Düzenli olarak kullanılacağı durumlarda 2 hafta boyunca kullandıktan sonra iki hafta ara vermek gerekir.
İlişkili haber:
İlişkili haber:
İlişkili haber: