AKİT MENÜ

Gündem

Zararda o da kurtaramadı! Boykot şoku sonrası Starbucks neler vadetmiş neler

Son dönemde boykotlar nedeniyle ciddi zararlar yaşayan Starbucks, krizi aşmak için Chipotle’ın CEO’su Brian Niccol’ü transfer etti. Starbucks’ın, Niccol’e sunduğu cazip teklifler ve büyük vaatler, şirketin içinde bulunduğu durumu kurtarma çabasını gözler önüne serdi.

Katil İsrail'in Gazze'ye saldırılarından beri dünya çapında yayılan Starbucks boykotu sonuç vermeye devam ediyor. Son olarak kayıplarını kapatmak isteyen Starbucks yeni CEO'su için resmen dünyaları vaadetmiş.

Yıllık 1,6 milyon dolar maaşla başlayan Niccol, performans hedeflerini tutturursa ilk yılını 100 milyon dolardan fazla gelirle kapatabilecek. Ancak, Starbucks’ın bu çabalarına rağmen, durumu kurtarmak yine de mümkün olmadı.

Starbucks, boykotlar nedeniyle yaşadığı kayıpları telafi etmek amacıyla Chipotle CEO’su Brian Niccol’ü transfer etti. Niccol’ün ilk yılında 100 milyon dolardan fazla kazanması bekleniyor.

Yıllık 1,6 milyon dolar maaşın yanı sıra 75 milyon dolar hak kaybı tazminatı, 10 milyon dolar imza bonusu ve hedeflere ulaşması halinde ekstra 7,2 milyon dolar daha alacak. Ayrıca 2025’ten itibaren performansa dayalı hisse senedi opsiyonları da kazanabilecek. Niccol, Seattle merkezli Starbucks için Newport Beach’te çalışacak, Starbucks onun için orada bir ofis ve asistan sağlayacak.

 

 

Yorumlara Git

Teknoloji kontrollerinin bilançosu! ECB Başkanı Lagarde'dan 100 yıl sonra ‘Büyük Buhran’ uyarısı

Asgari ücret resmi olarak açıklandı! Tam iki kat fark var...

Sınır ihlali yapıp Bodrum'a kadar geldiler! Yunanistan'dan son dakika açıklaması: Ateş açamadık

Galatasaray'dan kötü haber! İki yıldız derbide yok

Türkiye'de hemen hemen her markette satılan marka iflas etti! Kanserojen madde iddiası sonunu getirdi