AKİT MENÜ

Dünya

BAE'liler duyurdu: Esad'tan İran'a 'savaş' mesajı iddiası!

Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki BAE'li yetkilileri uyardı... Esad'tan İran'a 'savaş' mesajı iddiası gündeme gelirken Wall Street Journal tarafından Suriye rejiminin İran'a bir savaşa sürüklenmek istemediğini tahmin ediliyor. Araplar ise saldırılara izin vermemesi konusunda uyardı.

2024-08-21 08:30:23

 Wall Street Journal, Suriye rejimi hükümetinin bir danışmanı ve Avrupalı ​​bir güvenlik yetkilisinin, Suriye rejiminin İran'a bir savaşa sürüklenmek istemediğini bildirdiğini söylediğini aktararak, direniş ekseninin İsrail'e tepkisindeki gecikmenin nedenlerinden olabileceğini belirtti.

Gazetenin kaynaklarına göre Esad rejiminin kapsamlı bir savaşa girme konusundaki isteksizliği, yıllardır kendisine uygulanan yaptırımlar nedeniyle ekonomik kriz yaşadığı bir dönemde ortaya çıktı.

BAE'li iki kaynağa göre , BAE, Gazze'deki savaşın ilk günlerinden bu yana Beşar Esad rejimini savaşa müdahale etmemesi veya Suriye topraklarından İsrail'e yönelik saldırılara izin vermemesi konusunda uyardı.

Yorumlara Git

Rasim Ozan Kütahyalı'dan Türkiye'yi ayağa kaldıracak Ali Koç iddiası! Yok artık: O ismi açıkladı: Karşı karşıya kalacaklar mı?

Fatih Tezcan, 'açığa alındılar' diyerek Erdoğan'a yapılan operasyonu açıkladı! Gerçekten skandal

CHP’li başkandan uygunsuz davranış! Kadın çalışanın elinden tutup…

Türkiye'de bir ilk! Marmara Denizi’nde hayata geçiriliyor

İslam Memiş'ten ezber bozan gram altın tahmini: Coşkuyu başlatırsa o başlatacak