AKİT MENÜ

Gündem

Özgür’den yeni darbe! CHP’de Kemal'in izleri siliniyor

CHP Genel Başkanı Özgür ile eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki bilek güreşinin sonu gelmiyor. Nisan ayında 81 il başkanına genelge göndererek parti içi muhalefete yönelik tasfiye hareketi başlatan Özgür Özel, bu kez MYK'da köklü değişiklikler yaparak Kılıçdaroğlu'na darbe indirmeye hazırlanıyor.

Kasım ayında yapılan 38. Olağan Kurultay'da genel başkanlığa seçilen Özgür Özel, sonrasında MYK'sına Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen isimleri de alarak dikkat çekmişti.

CHP'de yaşanan iç çekişme ve sonu gelmeyen koltuk savaşı, 1 sene geçmeden Özgür Özel'e çark ettirdi.

 

Edinilen bilgilere göre Özel, kurultay tamamlanır tamamlanmaz MYK'sında yer alan ve Kılıçdaroğlu'na yakınlığı ile dikkat çeken isimleri saf dışı bırakacak.

 

Listenin başında ise kısa süre önce Kadın Kolları Kurultayı'nda mağlubiyet yaşayan Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka yer alıyor.

AYLARDIR BİTMEYEN KRİZ

Nisan ayında da 81 il başkanlığına genelge göndererek seçim sürecini sabote eden CHP'lilerin isim ve soyisimlerini talep eden genel merkez, Kılıçdaroğlu kanadına örtülü olarak 'tasfiye operasyonu' başlatmıştı.

 

Özel'in bu adımı Kılıçdaroğlu destekçilerinden büyük tepki görürken, bu süreçte SHP'nin de yeniden kurulması, genel merkez ile Kemal Kılıçdaroğlu taraftarları arasındaki sürtüşmeyi daha da artırmıştı.

Kaynak: Sabah

İlişkili haber:

CHP’li belediyeye haciz

Yorumlara Git

Hatice Kolçak: Bu yol rekor getirecek

Amerika’dan yine boş beleş açıklamalar! İş çözmeye değil, gezmeye gitmişler

Katil İsrail’den Lübnan'a hava saldırısı

Alman otomotiv devi iflas etti! Otomobil markaları için parça üretiyordu

İçişleri Bakanı Yerlikaya açıkladı! 825 terörist etkisiz hale getirildi