AKİT MENÜ

Gündem

Böyle olur CHP’nin kaçak yapıyla mücadelesi! Boğazda ormanı kaldır villayı daldır

Eski Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ilçede CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Üsküdar Belediyesi yönetiminin ormanların kesilip villa dikmeye göz yumduğunu açıkladı.

2024-08-22 11:52:22

 yeniakit.com.tr 

CHP’nin Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, partisinin yüzsüz politikalarına çabuk ısındı!.. İstanbul'da çivi çakılması dahi ciddi prosedürlere bağlı olan Boğaziçi'nde göz göre göre orman katliamına girişildi. Şehir Hatları Genel Müdürü olduğu dönemde “Deniz Taksiler” nedeniyle İBB’yi 165 milyon TL zarara uğrattığı ortaya çıkan Dedetaş, şimdi de ormanlarda ağaç katliamına göz< yumdu.

Eski Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, X  hesabından yaptığı paylaşımda, Üsküdar’da yaşanan skandalı anlattı.

Türkmen’in paylaşımı şu şekilde:

Vaktiyle merhum bir Bakanımızın eşi tadilat yapacağım diye bizden izin istemişti, kat atıldığını fark edip durdurmuş, yıkmıştık yapıyı.

Bizim zamanımızda tek çivi çakılmasına izin vermedik boğaz ön görünüme. Şimdi orman kesip villa yapıyorlar!

Bu zirvedir, daha üstü yoktur, genel durumun vehametini siz düşünün.

Tüm kamuoyuna sesleniyorum;

kaçak yapıları yıkıyoruz diyerek ters algı yaparken, aslında korkunç bir talana imza atılıyor İstanbul’da. En büyük örneği işte budur.

Vaniköy’de, dünyanın en değerli emlak bölgelerinden birinde bu kadar cüretkar biçimde buna göz yumanlar, gözden biraz uzak yerlerde neler yapıyor, orasını da siz düşünün. Trol şebekelerinin, fondaş medyanın yalanlarına, sizi kandırmasına izin vermeyin.

Bakanlık devreye girdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sessiz kaldığı Üsküdar Vaniköy’deki kaçak villa inşaatının durdurulması için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İBB’yi uyardı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Malik Ejder Batur, İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki alanında gerçekleşen inşaat için ihtar yazısının kuruma iletildiğini bildirdi.

Batur sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Üsküdar Vaniköy’de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde bir takım izinsiz inşai faaliyetlerin gerçekleştiği tespiti üzerine İl Müdürlüğü’müzce inceleme başlatılmış olup, mezkur bölgenin İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki sahası içerisinde olması nedeniyle gerekli cezai işlemlerin ivedilikle yapılması gerektiği konusunda uyarı yazısı ilgili kuruma iletilmiştir." ifadelerini kullandı.

Yorumlara Git

Trakya’da doğalgaz keşfeden Transatlantic süre uzatma aldı!

Hizbullah lideri Netanyahu’ya meydan okudu: Çok büyük karşılık vereceğiz!

Meteoroloji sarı alarm verdi! Sağanak, hortum, dolu geliyor…

Dünyanın en güvenli ve en tehlikeli ülkeleri! Türkiye'nin yeri dikkat çekti

Lübnan'da patlatılan telsizlerde 'Japonya' detayı