AKİT MENÜ

Sağlık

Sosyal medyada zaman geçirmeyi tercih edenler yandı! Bakın neden!

Sosyal medyada yayımlanan videolar, çeşitli içerikler dikkat çekerken sosyal medyada tüketerek geçirdiğimiz zaman gün geçtikçe artarken, konuyla ilgili yapılan araştırmalar da çeşitleniyor. Uzmanların uyarısı can sıkıntına yönelik yükselen riske dikkat çekti.

2024-08-23 13:53:46

Sosyal medya platformlarında çeşitli içerikler tüketerek geçirdiğimiz zaman gün geçtikçe artarken, konuyla ilgili yapılan araştırmalar da çeşitleniyor.

Yeni yapılan bir araştırma, sosyal medyada ardı ardına kısa videolar izleyerek zaman geçirmenin can sıkıntısını azaltmak yerine, arttırdığını ortaya koydu. Toronto Scarborough Üniversitesi’nde yürütülen ve Journal of Experimental Psychology: General dergisinde yayımlanan bu araştırmaya göre, video izlerken dikkatimizin dağılması ve sıkılmamız arasında güçlü bir bağlantı bulunuyor.

Araştırmayı yürüten Dr. Katy Tam, “İnsanlar, videolar arasında sürekli geçiş yaptıklarında ya da bir videoyu ileri geri sararak izlediklerinde, o videoya olan ilgileri azalıyor ve daha ilginç bir şey aramaya başlıyorlar. Bu da sıkılma duygusunun artmasına neden oluyor” diyor.

Yorumlara Git

Fatih Tezcan, 'açığa alındılar' diyerek Erdoğan'a yapılan operasyonu açıkladı! Gerçekten skandal

CHP’li başkandan uygunsuz davranış! Kadın çalışanın elinden tutup…

Türkiye'de bir ilk! Marmara Denizi’nde hayata geçiriliyor

İslam Memiş'ten ezber bozan gram altın tahmini: Coşkuyu başlatırsa o başlatacak

Başkan Erdoğan talimat vermişti! Pakistanlı yapışık ikizler birbirinden ayrıldı