AKİT MENÜ

Gündem

Murat kurum müjdeyi duyurdu! Ebrar Sitesi’ni yıl sonunda bitireceğiz

Ebrar Sitesi inşaat alanında incelemede bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 21 bin 544 konut ve iş yerini daha teslim edilecek diyerek duyurdu! Yıl sonunda Ebrar Sitesi’ni inşallah bitireceğiz diye konuştu.

2024-08-24 13:53:01

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, incelemelerde ve ziyarette bulunmak üzere geldiği Kahramanmaraş'ta, Ebrar Sitesi inşaat alanında inceleme yaptıktan sonra gazetecilere açıklamada bulundu. Deprem bölgesindeki 11 ilde 302 bin konut ve iş yerinin inşaatına başlandığını hatırlatan Kurum, şöyle konuştu: "Biten yuvalarımızın 76 binini teslim ettik. İnşallah eylül ayında Cumhurbaşkanı'mızın teşrifleriyle 100 bine, yıl sonunda ise toplamda en az 200 bine ulaştıracağız.

2025 yılı sonuna geldiğimizde, depremzede kardeşlerimizin tamamı artık yeni yuvalarında oturuyor olacak. Şehirlerimiz yenilenecek, güçlenecek, bu bölgede 14 milyon insanımızın sağlıklı, güvenli hayatı başlayacak" dedi. Ebrar Sitesi'nde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Kurum, depremlerin yıl dönümüne kadar Ebrar Sitesi'nde yaşayan vatandaşların yeni evlerine yerleşeceğini belirtti. Kahramanmaraş'ta yeni evine kavuşmayan tek bir depremzede bırakmayacaklarının dile getiren Kurum, vatandaşların güvenle uyuması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Yorumlara Git

Lübnan'daki siber saldırı sonrası akıllara geldi: Türkiye'yi kim koruyor? Anlık 17 milyon...

Devlet Bahçeli'den yeni anayasa açıklaması: Bizim için yok hükmünde!

Emekli maaşında yüzde 86 zam ayrıntısı! Az vakit kaldı, başvurmayan kafasını duvarlara vuracak

Asgari ücret ne kadar olacak? İşte o çarpıcı rakam!

Bahçeli'den önemli açıklamalar! 'Türkiye'yi kafa kola almak için kılıktan kılığa girenlerin ...'