AKİT MENÜ

Ekonomi

Çin'in 30 yıllık gayrimenkul şirketi iflas etti! 30 yıllık geçmişi var!

Hong Kong’ta 1994 yılından bu yana hizmet veren dev gayrimenkul şirketi Yuzhou Group ABD’de iflas başvurusu yaptı. Birçok projede imzası olan Çin şirketinden kötü haber geldi. Şirket iflas etti.

2024-08-24 20:05:34

Küresel çapta yaşanan iflasların ardı arkası kesilmiyor. 2019 yılında patlak veren koronavirüs pandemisiyle ortaya çıkan kapanma süreci adete irili ufaklı işletmelerin sonu oldu.
Ülkemizde de çok sayıda iflas ve konkordato ilanlarının verildiği süreçte Avrupa ülkeleri başta olmak üzere ABD’de de çok sayıda şirket iflas etti.

Çin’de ise ülkenin önde gelen ve devlet destekli milyar dolarlık sermayeli gayrimenkul şirketi iflas etmişti. Bu iflasla birlikte çok sayıda inşaat projesi yarıda kalırken ülkede ekonomik sıkıntılar da baş gösterdi.

30 YILLIK ŞİRKET İFLAS ETTİ

Gelinen süreçte ise yine Çin’de bir inşaat şirketi iflas etti. Basına yansıyan wsj.com’da yer alan habere göre Hong Konglu gayrimenkul şirketi Yuzhou Group iflas ettiğini açıkladı. Çin’de yaşanan ekonomik kriz ve daralmanın son kurbanı olarak nitelendirilen şirketin yetkilileri ABD’de iflas başvurusunda bulundu.

Yuzhou, Perşembe günü offshore yeniden yapılandırması için ABD mahkemesinin onayını talep ederek 15. bölüme girdi.

Geliştirici, New York Güney Bölgesi ABD İflas Mahkemesi'ndeki bir dosyaya göre, tahvil sahipleri ve borç verenlerle yaklaşık 6,7 milyar dolarlık borcu yeniden yapılandırmak için bir anlaşma yaptığını söyledi.
Dosyada, bu borcun en az %83'ünün sahiplerinin anlaşmayı desteklediği belirtildi.

1994’TEN BU YANA FAALİYETTEYDİ

Yuzhou Group (Yuzhou Properties) merkezi Çin’de bulunan bir gayrimenkul şirketiydi. 1994 yılında kurulan şirket, konut, ticari ve karma kullanımlı gayrimenkul projeleri geliştirme konusunda uzmandır.

Gayrimenkul devi Çin’in özellikle büyük şehirlerinde çok sayıda projeye imza atmıştı. 2009 yılında Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası'nda (HKEX) halka arz edilen Yuzhou, bu sayede uluslararası alanda da tanınır hale gelmişti.

Yuzhou Group'un projeleri genellikle yüksek kalite ve sürdürülebilirlik ilkeleri üzerine inşa edilmişti. Şirketin portföyünde birçok büyük ölçekli proje bulunmakta ve bu projeler genellikle Çin'in doğu ve güney kıyı bölgelerinde yoğunlaşmaktadır.

Yorumlara Git

Seçim zamanı camiye sonrası meyhaneye! CHP’de takiyye vaka-i adiye

Türkiye'yi bıraktılar! Koç Grubu Arap ülkesini zengin etmeye gidiyor

CHP’li Afyonkarahisar’da haraç ve şantaj rezalieti patlak verdi! Belediyeye 'Köksal'mışlar

İsrail'den kan donduran açıklama: Savaşta yeni bir aşamaya geçildi

Narin cinayetinde kan donduran yeni detaylar: Resmen bıraktılar: Türkiye bu olayı konuşuyor! Adeta ‘kıyamet alameti’