AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Bamya Tohumu! Yok tabi böyle lezzet,

Sebze ailesinde olan bamya faydalı olduğu kadar bamya tohumu da bir o kadar faydalıdır. Faydalarını saymakla bitiremeyiz. İçerisinde bulunduğu vitaminler ve mineraller sayesinde vazgeçilmez bir tohum türüdür. Tohumunun inanılmaz faydaları ise şöyledir…

2024-08-27 02:13:21

Bamya, çoğu insanın tüketmekten kaçındığı, tadından hoşlanmadığı bir sebze olabilir. Ancak bamyanın tohumları yoğurtla karıştırıldığında Ne kolesterol kalıyor ne de astım!

Halk arasında adı sıklıkla geçen, bamya bitkisinden elde edilen tohum, bamya çekirdeklerinden ayıklanarak kurutuluyor. Bamya tohumu birçok aktarda kolaylıkla bulunabilir.

Her derde deva

Son zamanlarda birçok kişi tarafından merak edilen bamya tohumu diyabet, eklem ağrıları, kolesterol, akciğer ve astıma kadar birçok sağlık problemine fayda sağlayabiliyor. Tüketimi yaygınlaşan bamya tohumunun besin değeri de oldukça yüksek.

Bamya Tohumunun Faydaları Nelerdir?

B, C, K vitamini, potasyum, magnezyum, kalsiyum bulunmaktadır. Kötü kolesterolün düşürülmesinde yardımcı olmaktadır. Tam bir karaciğer dostudur ve karaciğeri korumaya yardımcıdır. Kan şekerinin düzenlenmesinde de yardımcı olmaktadır. Vücutta oluşan zararlı toksinlerin atılmasında da büyük bir katkıya sahiptir. Dizlerde vücutta oluşa sıvı kaybına ve sıvı kaybıyla oluşan ağrılarında yok olmasını da sağlamaktadır. Özellikler dizlerde oluşan ağrılara, kireçlenme ağrılarına, menisküs ağrıları ve bu gibi ağrılara da iyi geldiği bilinmektedir. Yüksek miktarda K vitamini bulunmaktadır. Bu insan vücudunun gerekli olan k vitamini ihtiyacını karşılar. Ayrıca K Vitamini sayesinde kemiklere de iyi gelmektedir. Kanın iyi bir şekilde de pıhtılaşmasını da sağlamaktadır. Bamya tohumunun diğer bir özelliği ise diyabete karşı da çok faydalıdır. Hafızanın güçlenmesine yardımcı olur ve konsantrasyonun da güçlenmesinde önemli rol oynamaktadır. Sinirlilik durumuna, strese ve uykusuzluk problemlerine karşı da çok faydalı bir tohumdur. Düzenli ve yeterli şekilde kullanıldığı zaman halsizliğe karşı da faydalıdır. Ayrıca bamya tohumunun diğer bir özelliği ise zayıflamaya da yardımcı olmasıdır. Aç karnına kullanılan bamya tohumu düzenli kullanımda zayıflattığı görülmektedir. İçerisinde bulunduğu yüksek lifler sayesinde tok tutucu özelliği de bulunmaktadır. Ortalık da görülen salgınlara karşı bir bire bir tohumdur. Sürekli ve ara ara olan kabızlık sorununa en etkili yöntemdir. Özellikle metabolizmayı iyi bir şekilde çalıştırmaktadır. Bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. Astım, bronşit ve solunum yolu rahatsızlıklarına karşı da çok faydalıdır. Ayrıca kansere karşı da faydası bulunmaktadır.

Bamya Tohumun Kullanımı Nasıldır?

Çay olarak kullanılabilir.
Tozu veya tohumu direk olarak alınabilir. Üzerine su için.
8-9 tane bamya tohumu 1 bardak suyun içerisine atın ağzını kapatın ve sabaha kadar beklesin daha sonra bu suyu için ve tohumları yiyin.
10 adet bamya tohumunu ezin ve üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. 1 yemek kaşığı da bal ekleyin macun yapın. Bu macunu 1 hafta boyunca 1 çay kaşığı kullanın. 1 hafta boyunca düzenli kullanın daha sonra ara verin.

Bamya tohumuyla birlikte yoğurt tüketmek özellikle dizlerde meydana gelen ağrı, kireçlenme sorunlarına şifa kaynağı olur. Yoğurt ile birleşen bu sağlıklı bitki, metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar.

Alternatifler

Yoğurta karıştırılan tohumlar, ezilerek toz haline getirilebilir veya tane tane de tüketilebilir. Yoğurta birliğini sevemeyenler, toz haline dönüştürerek çay demleyebilir. Bununla birlikte 10 adet bamyayı oda sıcaklığındaki bir suyun içinde bekleterek, suyunu içebilirsiniz.

Kış için ideal koruyucu

Bamya tohumu ve yoğurt ikilisi kış aylarında bağışıklığı güçlendirmek için tüketilmesi gereken gıdalardır. Bu sayede grip, nezle veya soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı fayda sağlayacaktır. Özellikle soğuk havalarda tüketmeyi deneyin

Stresi önler

Yoğurt ve bamya tohumu aynı anda tüketildiği zaman gerginlik ve stresi önleyebilir. Geleneksel tedavi yöntemleri arasında yer alan bamya tohumu, diyabet tedavisinde etkilidir. Çalışmalarla desteklenen bu durum, antioksidan içeriği sayesinde insülin direncini azalttığını gösteriyor.

 

Yorumlara Git

Hatice Kolçak: Bu yol rekor getirecek

Amerika’dan yine boş beleş açıklamalar! İş çözmeye değil, gezmeye gitmişler

Katil İsrail’den Lübnan'a hava saldırısı

Alman otomotiv devi iflas etti! Otomobil markaları için parça üretiyordu

İçişleri Bakanı Yerlikaya açıkladı! 825 terörist etkisiz hale getirildi