AKİT MENÜ

Ekonomi

PTT’nin ‘T’si mobil olarak dönüyor

PTTCell’in tanıtımına katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a PTTCell hattı verildi. Bakan Yıldırım ilk hattın parasını PTT Genel Müdürü Osman Tural’a verdi.

2013-01-29 21:08:35

SİNAN YAVUZOĞLU / ANKARA  
170 yılı aşkın tarihiyle Türkiye’nin en köklü kurumlarından biri olan PTT, PTTCell markasıyla mobil iletişim sektörüne yeniden dönüş yapıyor. İlk aşamada faturasız tarife ile 200 PTT merkezinde satışa sunulacak olan PTTCell’in, Mart ayı sonunda bütün PTT merkezlerinde satılması hedefleniyor. PTT, birçok alanda olduğu gibi telefonla iletişimin de ilk ve öncü kurumlarındandı. PTT’nin telefonu simgeleyen ‘T’si mobil olarak geri dönüyor.
ALTYAPI DESTEĞİ AVEA’DAN
İlk aşamada faturasız tarife ile 200 PTT merkezinde satışa sunulacak olan PTTCell’in, Mart ayı sonunda bütün PTT merkezlerinde satılması hedefleniyor. PTTCell’in, mobil şebeke ve teknik altyapısı ise Avea tarafından oluşturuluyor. PTTCell, ilk aşamada faturasız tarife ile 200 PTT merkezinde satışa sunulacak. PTTCell müşterilerinin tek seferde 20 TL ve üzerinde yapacakları yüklemelerde kendi aralarında 3 bin dakikaya kadar ücretsiz olarak konuşmalarına imkân verecek olan tarife kapsamında, her yöne yapılabilecek 5 dakikalık aramalar 30 kuruş, her yöne gönderilebilecek 2 bin SMS 9 TL, 1 GB’lık internet paketi de 14.5 TL olarak ücretlendirilecek.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, PTTCell’in tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, PTT’nin yeni bir işe girdiğini belirterek, amaçlarının milletin birbiriyle buluşması, erişilebilir bir ülke hedefini gerçekleştirmek olduğunu söyledi. İnsanların nerede olurlarsa olsunlar birbiriyle iletişimlerini hızlı ve rahat yapabilmeleri için nüfusu 1 ila 500 arasında olan 2 bine yakın yerleşim yerine altyapı kurulması için ihale yapıldığını anlatan Yıldırım, 2 yıl içinde Türkiye’nin kırsal kesiminin kapsama alanına alınacağını ifade etti.
Yıldırım, “1995’te PTT’nin T’sini aldılar, diye PTT’ciler üzülmüştü. Posta, telefon, telgraf diye bilinen PTT’nin T’si geri geliyor. Telefon gitmişti, şimdi geri geliyor, ama bu dönüş muhteşem bir dönüş. Artık PTT, memleketin her yerinde 4 bin 507 tane PTT noktasında vatandaşlara anlık telefon hizmeti verir hale geldi” diye konuştu. Konuşmasının ardından PTTCell hattı verilen Bakan Yıldırım, hat ücreti olan 20 lirayı PTT Genel Müdürü Tural’a verdi. PTT’nin tarihî geçmişiyle övünürken, geleceği şekillendirerek, bugünün ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran bir hizmet anlayışıyla yola devam ettiğini dile getiren PTT Genel Müdürü Osman Tural, iş ve işlem çeşitliliğini, gelecekte insanların ihtiyaçlarını belirleyerek, şekillendirmeye gayret ettiklerini söyledi. Tural, “Aslında PTTCell Projesi, bizim stratejik planını 4 yıl evvel yapmış olduğumuz, uygulamaya koymayı planladığımız projelerimizden biriydi. Bugüne nasip oldu. Bugün itibariyle bunu uygulamaya koyacağız” dedi.

“HGS’DE ERTELEME YOK”

Hızlı Geçiş Sistemi’nde (HGS) abone sayısını PTT Genel Müdürü Osman Tural’a soran Bakan Yıldırım, 1 milyon 600 bin HGS etiketinin satıldığı bilgisi üzerine, HGS’de erteleme olmayacağını, bu ay sonunda Kartlı Geçiş Sistemi’nin (KGS) kalkacağını söyledi.
KGS kartı sahiplerine çağrıda bulunan Yıldırım, KGS gişelerinin kalkacağını, mutlaka HGS ya da OGS’ye geçilmesi gerektiğini, kartlarında bulunan kontörlerin 1 yıl içinde HGS etiketlerine aktarılabileceğini kaydetti.
 

Yorumlara Git

En sessiz denizaltıları bile tespit edecek! Bir teknoloji geliştirildi!

Sokak lezzetleri restoranı iflas etti!

Sebebi çok şaşırttı! O ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Asya ülkesi Malezya Kralı Çin'de: Diplomatik ziyarette bulundu!

Kadıköy’de kazanan Galatasaray!