AKİT MENÜ

Ekonomi

‘Bizdeki strateji madenden kaçarak kurtulmak’

TTK, baretlerdeki lambalara entegre edilen çipler sayesinde madencilerin yer altında hangi noktada olduğunu adım adım kolaylıkla takip edebiliyor.

2014-05-25 01:49:11

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, maden kazalarında dünyada iki türlü strateji izlendiğini belirterek, “Biz daha çok kaçarak kurtulma stratejisini benimsemiş durumdayız” dedi. TTK’nın işlettiği madenlerdeki acil müdahale ve sığınma odalarına ilişkin de bilgi veren İnan, “Bu tip işletmelerde meydana gelebilecek kazalarda iki türlü stratejiden birini uygularsınız. Biri kaçarak kurtulma, diğeri de (acil müdahale, sığınma, hayat odaları) bekletme. 5 işletmemizde toplam 300 kilometre uzunluğunda galeri açıklığımız var. Biz kaçarak kurtulma stratejisini benimsemiş durumdayız” diye konuştu.

Burhan İnan, işçilerin baretlerindeki lambalara entegre edilen çip sayesinde madencilerin yer altında hangi noktada olduklarını adım adım takip edebildiklerini de belirterek, TTK bünyesindeki 5 madenden 3’ünde çip sistemini kullandıklarını anlattı. İnan, çip sisteminin ucuz olduğunu, ortalama 10-15 euroya mal olan sistemi yakın zamanda diğer madenlerde de kullanmayı planladıklarını söyledi.

ARA İSTASYONLARI SÜREKLİ GELİŞTİRİYORUZ

Soma’daki maden faciasının ardından, işçilerin güvenliğine yönelik önlemler ve dünyada kullanılan teknolojiler tartışılırken madencilik alanında faaliyetlerini kamu adına yürüten TTK’nın Genel Müdürü İnan, “Her maden ocağında bir basınçlı hava şebekesi bulunur. Bu sistemin içindeki oksijenin acil durumlarda kullanılabileceği bir sistemi yaygınlaştırıyoruz” ifadesini kullandı. 

Burhan İnan, ocaklarda her işçinin oksijenli ferdi kurtacısının olduğunu, kazaya karşı bu takılabildiğinde ortalama 1 saat kapalı devre solunum yapma şansı verdiğini, madenlerde ara istasyonları sürekli geliştirdiklerini kaydetti.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı