AKİT MENÜ

Teknoloji

Brazilya'da sansür krizi! X tehdit altında

Sosyal medya platformların başında gelen X, Brezilya da her an kapatılabilir. Brezilya Yüksek Mahkemesi, Elon Musk'ı ülkede sosyal medya platformu X için 24 saat içinde yasal bir temsilci belirlememesi halinde kapatılacağı konusunda uyardı.

2024-08-29 13:57:46

Tüm dünyada en çok kullanıcıya sahip sosyal medya platformlarından biri X, Brezilya Yüksek Mahkemesi Yargıcı Alexandre de Moraes'in 'sansür talimatı' nedeniyle Cumartesi günü itibarıyla Brezilya'daki ofislerini kapatma kararı ile gündem oldu. 

X'İN BREZİLYA'DAKİ OFİSİNE KAPATMA KARARI

Sosyal medya platformu X, Brezilya Yüksek Mahkemesi Yargıcı Alexandre de Moraes'in "sansür talimatı" nedeniyle Cumartesi günü itibarıyla Brezilya'daki ofislerini kapatma kararı aldı.

Brezilya Yüksek Mahkemesi hakimi Çarşamba günü Elon Musk'ı, milyarderin ülkede platform için 24 saat içinde yasal bir temsilci belirlememesi halinde X'in Latin Amerika'nın en büyük ülkesinde askıya alınacağı konusunda uyardı.

Brezilyalı yetkililer son aylarda yanlış bilgi ve nefret söylemi yayan sosyal medya hesaplarına yönelik X'e büyük bir baskı kurdu. Elon Musk, konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Yorumlara Git

İdam sorusu Devlet Bahçeli'yi çileden çıkarttı: Böyle sapık ve yanlış sorularla...

Rusya'dan beklenmedik hamle! Rus basınından flaş iddia: Türk bankaları Rusya’dan çekiliyor!

Mansur Yavaş’tan muhalefete bomba çıkış! CHP’den ayrılacak mı?

Yavuz Ağıralioğlu’nun ekibinden şaşırtan ziyaret! Patrik Barthelomeos'a başvuran sözde 'milliyetçi' parti kadrosu

Bayraktar TB2 SİHA'lara karşı ABD'den İHA almışlardı! İHA denize düştü, siparişleri iptal edebilirler