AKİT MENÜ

Ekonomi

Cezalarla açık finanse ediliyor algısı yanlış!

Maliye Uzmanları Derneği (MUD) Başkanı Mücahit Civriz, trafik para cezaları ile kamu harcamalarının finanse edildiği yönündeki yanlış algının değişmesi gerektiğini belirterek, “2013’te bütçe açığı 18,4 milyar lira, tahsil edilen trafik para cezası sadece 1,7 milyar lira oldu” dedi.

2014-05-25 01:50:09

SOSYAL YÖN ÖN PLANDA

Civriz, Türkiye’de geçen yıl yapılan trafik denetimleri sonucunda 2 milyar 372 milyon 220 bin liraya karşılık gelen 13 milyon 365 bin 520 ceza kesildiğini bildirdi. Bütçe açıklarının kapatılması konusunda, trafik cezaları gelirinden bir beklenti içine girmenin doğru olmayacağını belirten Civriz, “2013 yılı bütçe açığı 18,4 milyar lira, tahsil edilen trafik para cezası ise sadece 1,7 milyar lira oldu. Dolayısıyla kesilen cezalar bütçe açığını kapatabilme potansiyelinin çok gerisinde” diye konuştu.

Civriz, tahsil edilen trafik para cezalarının yüzde 50’sinin ilgili kanun gereğince, sağlık, aile ve eğitim yardımları, özürlü ihtiyaç yardımları gibi projelerde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu’na aktarıldığını ifade etti.

Mücahit Civriz, “Tahsil edilen trafik para cezalarının sosyal amaçlara hizmet etmesi de amacının en güçlü göstergesi. Sürücü cezadan kaçmasın, çünkü bu ödemenin bir ihtiyaç sahibinin yüzünü güldüreceğini unutmamalı” diye konuştu.

 

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı