AKİT MENÜ

Teknoloji

F-35'leri Türkiye'ye vermeyen Pentagon son kararını açıkladı: Askıya aldık, bu olursa bırakacağız

Türkiye'ye parası ödenen F-35 savaş uçaklarını vermeyen ABD'de Pentagon, ödemeleri askıya aldığını duyurdu.

2024-09-05 21:26:55

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, F-35 savaş uçağının TR-3 olarak bilinen son versiyonunu muharebe görevi için tam olarak sertifikalandırana kadar yeni Lockheed Martin F-35 gizli savaş uçakları için bazı ödemeleri askıya alacak. Pentagon’un F-35 Ortak Program Ofisi (JPO), FlightGlobal’a yaptığı açıklamada, yeni ödeme düzenlemesini doğruladı ve şartların Lockheed Martin ile koordine edildiğini belirtti. JPO, “Anlaşmanın bir parçası olarak, uçak başına yaklaşık 5 milyon dolar askıya alınıyor ve muharebe yeteneği teslim edildiğinde serbest bırakılacak” dedi.

Anlaşma, beşinci nesil savaş uçağına gelişmiş veri işleme ve iletişim yetenekleri sunmayı amaçlayan, Teknik Yenileme 3 (TR-3) olarak bilinen jetin en son konfigürasyonunda monte edilen F-35’leri kapsıyor.

1.000’den fazla F-35 imal edildi

Temmuz ayında F-35 teslimatlarının yeniden başlamasıyla Lockheed Martin, savaş uçaklarından 1.000’den fazlasını teslim etti. TR-3 kararı, JPO’nun üç ABD askeri operatörü ve denizaşırı ortaklar dahil olmak üzere küresel olarak tüm müşteriler için tedarikleri yönetmesi nedeniyle tüm F-35 müşterilerini etkiliyor. 2023’ün ortalarında ofis, uçuşa elverişlilik sertifikasının eksikliğini gerekçe göstererek TR-3 konfigürasyonunda yeni üretilen F-35’leri kabul etmeyi bıraktı.

Kaynak: haber.aero

Yorumlara Git

Alman otomobil devi Türkiye'yi yere göğe sığdıramadı! Çok konuşulacak sözler

Mossad casusları davasında karar

Kendi İHA'larını yapamadılar! Türkiye'ye saldırmak için İHA satın alıyorlar

Ticaret Bakanı güzel haberi verdi! 2. el araç alacaklar dikkat: Fiyatlar düşüyor

Altüst edecek yine: Ali Koç'tan görülmemiş geri vites! Bu nasıl bir vizyonsuzluktur böyle...