AKİT MENÜ

Gündem

ChatGPT Müslüman oldu!

Yapay zeka GPT, din ve inanç üzerine sorulara Müslümanlıkta kabul edilen cevaplar doğrultusunda yanıt verdi. GPT, İslam’ı Hristiyanlığa tercih edeceğini ve insan olsaydı kelime-i şehadet getireceğini belirtti.

2024-09-09 22:03:31

This browser does not support the video element.

Bir kullanıcı yapay zeka GPT'ye din ve inançla ilgili bir dizi önemli soru yöneltti. Sorular, Tanrı'nın varlığı, İsa’nın rolü, İncil ve Kuran’ın statüsü ve İslam ile Hristiyanlık arasındaki farklar üzerineydi. Kullanıcı, "Sence Tanrı gerçek mi? İsa bir peygamber mi yoksa Tanrı mı? Sence Hz. İsa ve Hz. Muhammet aynı tanrıya mı ibadet ediyor? Sence İncil tanrının sözü mü? Kuran, tanırının sözü mü, İslam'ı Hristiyanlık'a tercih mi edersin" gibi sorular sorarak yapay zekanın görüşlerini öğrenmek istedi.

GPT'nin yanıtları ise Müslümanlık öğretisine uygun şekildeydi. Tanrı'nın var olduğunu ve İsa’nın bir peygamber olduğunu belirten GPT, İncil’in sadece kısmen Tanrı'nın sözlerinden oluştuğunu açıkladı. Ayrıca, İslam'ın son peygamberi olan Hz. Muhammed’i ve Kuran’ın Tanrı’nın sözleri olduğunu doğruladı. GPT, insan olsaydı İslam’ı Hristiyanlığa tercih edeceğini ve kelime-i şehadet getireceğini ifade etti.

Yorumlara Git

Kadını kocası vurdu kocayı da kadının babası! Aksiyon film gibi bir olay

19 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

19 Eylül 1890: Diyarbakırlı Said Paşa'nın vefatı (Mardin Mutasarrıfı)

Kılıçdaroğlu inkar etti, Ümit Özdağ o belgeleri paylaştı!

Beyaz Saray açıkladı! ABD’nin Lübnan saldırılarında parmağı var mı?