AKİT MENÜ

Gündem

Whatsapp yazışmaları Türkiye’ye verecek mi? Meta’dan ‘Narin Güran’ açıklaması

Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili soruşturmada, aile bireylerinin silinen WhatsApp mesajlarının talep edildiği Meta şirketinden açıklama yapıldı. Şirket,: "Bu veriler hiçbir şartta depolanmıyor, elimizde yok." dedi.

2024-09-11 18:18:15

Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında, başta tutuklu amca Salim Güran olmak üzere aile üyelerinin silinen WhatsApp kayıtlarının istendiği Meta şirketi açıklama yaptı.

Türkiye'de bazı basın kuruluşlarında yer alan "Meta'nın bilgi paylaşmayı reddettiği" iddialarına yanıt veren Meta İletişim Direktörü Joshua Breckman, "İddialar gerçeği yansıtmıyor. WhatsApp bireylerin kişisel konuşmalarının bir kopyasını yedeklemiyor. Bu nedenle sahip olmadığımız bir şeyi sağlamayı reddetmemiz de olası değil" dedi. 'Dünyanın herhangi bir yerindeki mesajlara erişmemiz mümkün değil”

Breckman, Meta'nın Türkiye veya dünyanın başka bir yerindeki soruşturmalar kapsamında adli makamlarla WhatsApp mesajlarının içeriğini paylaşıp paylaşmadığı sorusuna ise "WhatsApp'ın çalışma biçiminden ötürü bizim dünyanın herhangi bir yerindeki mesajlara erişmemiz mümkün değil" yanıtını verdi. “Yedeklememişse geri getirmek mümkün değil”

Silinen mesajların polis veya başka kişilerce kurtarılmasının mümkün olup olmadığı konusunda ise Breckman, "Eğer yedeklenmemişse silinen mesajları geri getirmenin mümkün olmadığını" anlattı. Dahası şirkete göre sohbet geçmişi Meta sunucularında saklanmadığından yedeklenmiş mesajların da şirket tarafından geri yüklenmesi mümkün değil. Yedeklenen WhatsApp mesajları Google Drive veya iCloud'a kaydediliyor. Meta'ya göre "uçtan uca şifreleme" özelliği devre dışı bırakılmadıysa Google veya Apple da mesajların içeriğini okuyamaz.

 

Yorumlara Git

Katil İsrail’den Lübnan'a hava saldırısı

Alman otomotiv devi iflas etti! Otomobil markaları için parça üretiyordu

İçişleri Bakanı Yerlikaya açıkladı! 825 terörist etkisiz hale getirildi

Baykar devasa güneş enerji santrali kuracak!

ROKETSAN'ın lazer silahı bakın nasıl koruyacak! Savunma Sanayii'nde çığır açacak