AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Herkes aynı hataya düşüyor, saçlar yağdan geçilmiyor! Kendi haline bırakmayın, sebum tavan yapıyor

Yağlı saç birçok kişi için can sıkıcıdır. Özellikle ince telliyseniz ne yaparsanız yapın yağlı görüntüden kurtulamayabilirsiniz. Ancak endişelenmeye gerek yok. Önereceğimiz birkaç basit yöntemle kurtulamadığınız yağlı saç görüntüsünün önüne geçebilirsiniz. İşte yapmanız gerekenler.

2024-09-12 17:47:26

Saçlar güzel bir görüntünün vazgeçilmez parçalarından biri. Herkes saçlarının temiz, parlak ve dolgun bir şekilde görünmesini ister. Ancak yağlanmaya müsait bir saç tipiniz varsa bu biraz zor olabilir.

Ne yaparsanız yapın yağlı saç görünümünden kurtulamıyorsanız yaptığınız bazı hatalar olabilir. Bunlardan biri su sıcaklığıyla ilgili.

Eğer saçlarınızın daha yavaş bir şekilde yağlanmasını istiyorsanız sıcak su yerine ılık su kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Sıcak suyu saç derinizde bulunan sebumu (Yağ bezlerinin meydana getirdiği salgı) artırabilir. Bu da ne kadar yıkarsanız yıkayın çabuk yağlanmaya davetiye çıkarabilir.

Öte yandan saçlarınıza uyguladığınız ürünleri iyice temizlemiyor olabilirsiniz. Duş esnasında saçınıza uyguladığınız ürünleri iyice durulamak önemlidir.

Çünkü bu kalıntılar saçınızın ağır ve kirli görünmesine sebep olabilirler. Öte yandan iyi durulanmayan saç ürünleri saç derinizi tahriş edebilir.

Saçlarınızı kendi kendine kurutmaya bırakıyorsanız bu da yağlanmaya sebep olabilir. Ayrıca ıslak saçla uyumak da yağlı bir görünüm yaratacaktır.

Bu sebeple uyumadan önce saçlarınızı saç kurutma makinesiyle kurutup uyumak saçlarınızın yağlanma sürecini uzatacaktır.

Yorumlara Git

Alman otomotiv devi iflas etti! Otomobil markaları için parça üretiyordu

İçişleri Bakanı Yerlikaya açıkladı! 825 terörist etkisiz hale getirildi

Baykar devasa güneş enerji santrali kuracak!

ROKETSAN'ın lazer silahı bakın nasıl koruyacak! Savunma Sanayii'nde çığır açacak

ABD başkanlık yarışında son anket!