AKİT MENÜ

Dünya

Arap basını duyurdu! Mısır ve Katar’dan önemli Hamas adımı

Katar ve Mısırlı arabulucular ile Hamas temsilcileri arasında ‘müzakere krizinden çıkış yollarını’ tartışmak üzere üçlü bir toplantı düzenlendi. Toplantıda Hamas’ın, 2 Temmuz tarihli belgeye bağlı kalmanın gerekliliği konusundaki tutumunu yinelediği aktarıldı.

Mısır ve Katar’dan Gazze ve ateşkes için önemli bir adım geldi. arap basınında yer alan haberlere göre iki ülkenin arabulucuları ile Hamas temsilcileri arasından bugün bir toplantı yapıldı.

Toplantıda, özellikle Philadelphia ekseninden çekilme ve esirlerin serbest bırakılmasına ilişkin kriterler görüşülürken, Hamas'ın ise 2 Temmuz tarihli belgeye bağlı kalmanın gerekliliği konusundaki tutumunu yinelediği bildirildi. Hamas toplantının sonuçlarını açıkladı

Hamas, bir bildiri yayınlayarak Halil el-Hayya başkanlığındaki Hamas müzakere heyetinin Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdul Rahman ve Mısır Genel İstihbarat Başkanı Bakan Abbas ile görüştüğünü açıkladı.

Açıklamaya göre Hamas heyeti, "Gazze Şeridi'nde ateşkes antlaşmasına varılması ve işgal ordusunun Gazze Şeridi'nin tüm topraklarından çekilmesi için hareketin pozitifliğini ve esnekliğini sürdürdüğünü" teyit etti.

Ayrıca ABD Başkanı Joe Biden'ın 31 Mayıs'ta yaptığı açıklama ve Güvenlik Konseyi'nin 2735 sayılı Kararı ile başta geçen Temmuz anlaşmaları olmak üzere daha önce üzerinde mutabakata varılan ateşkes anlaşmasını derhal uygulamaya hazır olduğunu da teyit etti.

Herhangi bir talepte bulunmadan Hamas bu anlaşmadaki herhangi bir yeni şartı reddettiğini yineledi.

 

Yorumlara Git

Lübnanlı yetkililer duyurdu! Çağrı cihazlarının nasıl patlatıldığı ortaya çıktı

Katil kim? Bakan Yerlikaya'dan Narin Güran açıklaması

Hatice Kolçak: Bu yol rekor getirecek

Amerika’dan yine boş beleş açıklamalar! İş çözmeye değil, gezmeye gitmişler

Katil İsrail’den Lübnan'a hava saldırısı