AKİT MENÜ

Ekonomi

Ticaret bakanlığı uyardı! 1 liraya satılan ev ilanlarına dikkat

Ticaret Bakanlığı'na bağlı Reklam Kurulu 1 TL'ye satılık ev ilanına reklam durdurma cezası verdi.

1 lira ve 20 bin liraya satılık ev ilanı verildiğini tespit eden Reklam Kurulu, şirketlere reklam durdurma cezası verdi. Uzmanlar yanıltıcı ilanlara karşı vatandaşları uyarıyor. Tuzak ilanlara karşı dikkatli olunması çağrısı yapan ASBÜ Öğretim Üyesi Merve Ayşegül Kulular, "Bir ürün benzerleriyle aşağı yukarı aynı fiyat olması makuldür" dedi.

REKLAM DURDURMA CEZASI VERDİ

Ticaret Bakanlığı'na bağlı Reklam Kurulu, aldatıcı konut ilanlarını mercek altına aldı. İlanları tek tek denetleyen Kurul, yanıltıcı nitelikte olanlara ceza uyguluyor.

Geçen aylarda 690 liralık ev ilanına ceza yağdıran Reklam Kurulu, bu kez de 1 liradan ve 20 bin liradan satılık ev ilanı verildiğini tespit etti. Kurul, bu şirketlere reklam durdurma cezası verdi.

UZMANLAR UYARDI

Tıklama tuzağı olarak isimlendirdikleri bir olayın burada söz konusu olduğunun altını çizen Ankara Sosyal Bilimler Üniveristesi (ASBÜ) Öğretim Üyesi Merve Ayşegül Kulular, "Tüketicileri tuzağa çekmek için tüketicilerin hoşuna gidecek meblağlar üzerinden çeşitli reklamların verilmesi durumu söz konusu" dedi.

TRT Haber'e konuşan Kulular, "1 TL, 5 TL gibi çok düşük meblağlı ilanlara karşı ihtiyatlı yaklaşılmasını tavsiye ediyoruz. Teyakkuzda olunmasını tavsiye ediyoruz. Nitekim bir ürünün benzerleri ile takriben aşağı yukarı benzer fiyatta olmasının makul bir tüketicinin ölçülü hareket etmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Yorumlara Git

Ali Koç’tan Galatasaray derbisine özel hareket geldi! Ortalık yıkıldı… Bir bir bu hamleleri yaptı…

Türkiye drone teknolojisinde gaza bastı: Seri üretime başlıyor...

Ekrem'den Mansur'a olay gönderme: Benim yol arkadaşım değildir

Fenerbahçe hedefe kitlendi! Dev derbi öncesi hazırlıklar sürüyor

Merkez Bankası'nın kararı CDS ve borsaya yaradı