AKİT MENÜ

Gündem

Gülen'den Mavi Marmara şehdine taziye yok!

Okmeydanı'ndaki olaylar sırasında hayatını kaybeden Uğur Kurt için taziye mesajı yayınlayan Fetullah Gülen'in Mavi Marmara'da yaralandıktan sonra 4 yıldır yoğun bakımda tedavi gören ve dün Hakk'a yürüyen Süleyman Uğur Söylemez için taziyede bulunmaması manidar karşılandı.

Güncelleme Tarihi:

YENİAKİT.COM.TR - Okmeydanı’ndaki olaylarda hayatını kaybeden Uğur Kurt, Sivas’ta toprağa verildi. Fetullah Gülen, Okmeydan Cemevi’ndeki cenaze töreni sırasında, nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla hayatını kaybeden Uğur Kurt için taziye mesajı yayınladı. 

Taziyenin takdiminde “nereden geldiği belli olmayan bir kurşun” vurgusu yapılırken, taziyenin metninde ise, Uğur Kurt’un ölümü kasıtlı imiş gibi “vurulan” ifadesinin kullanılması dikkat çekti. Gülen mesajında, “Cenaze merasimi için gittiği cemevinin bahçesinde elim bir şekilde vurulan 30 yaşındaki Uğur Kurt’un vefatını öğrenmiş bulunuyorum. Kardeşliğe, birlik ve beraberliğe hava kadar, su kadar ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, bu elim ve vahim haberin hüznünü yaşıyorum. Merhum kardeşimize Cenab-ı Mevla’dan rahmet, başta eşi ve çocuğu olmak üzere kederli ailesine, yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ederim. Rabb’imden dilerim ki böyle feci bir hadise bir daha yaşanmasın ve Anadolu topraklarındaki yüzyıllardır süren uhuvvet ebediyetlere kadar devam etsin” ifadelerine yer verdi.

MAVİ MARMARA ŞEHİDİNE TAZİYE YOK!

Öte yandan, olaylar sırasında hayatını kaybeden Uğur Kurt için mesaj yayınlayan Gülen'in, Terör Devleti İsrail'in 2010 yılında Filistin'e insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine yaptığı kanlı saldırıda yaralanıp 4 yıldır yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdikten sonra dün ebediyete uğurlanan Süleyman Uğur Söylemez için taziyede bulunmaması gözlerden kaçmadı. Bugüne kadar İsrail aleyhinde tek kelime eleştiride bulunmamasıyla bilinen Fetullah Gülen'in, Söylemez için taziye mesajı yayınlayıp yayınlamayacağı merak ediiyor.

Gülen'in Uğur Kurt için yayınladığı taziye mesajı şu şekilde:

Yorumlara Git

Acun Ilıcalı’dan skandal iddialara cevap Samandıra’da… Bir daha tekrarlanmayacak dedi ve…

Kararını duyurdu: Çileden çıktı ve bir daha diyerek sözleri söyledi...

Başkan Erdoğan duyurdu! Kredi notu 3 kuruluş tarafından artırılan tek ülke Türkiye oldu

24 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Eski Lübnan Başbakanı Hariri'den, ülkenin güneyindeki halka destek olma çağrısı