AKİT MENÜ

Gündem

TBMM'de bir ilk: Kavga çıkarsa bu yapılacak!

TBMM Başkanlığı, mecliste çıkan kavgalara bir çözüm bulmak için yeni tedbir aldı. Buna göre; mecliste kavga çıkması durumunda, başkanlık kürsüsünde bulunan kırmızı butona basarak koridorlarda bulunan 112 acil durum ekibinin hemen olaya müdahale etmesi sağlanacak.

TBMM yönetimi, 1 Ekim'de açılacak 28'inci dönem 2'nci yasama yılı için hazırlıklarını sürdürüyor. Meclis genelinde kapsamlı bir temizlik, tadilat ve bakım çalışması yürütülüyor. Genel Kurul'daki kavgalar nedeniyle sık sık arızalanan ses sistemi gözden geçirildi ve arızalı yerler onarıldı. Tasarruf tedbirleri nedeniyle büyük onarım ve yapım işlerini rafa kaldıran TBMM yönetimi, yeni dönem hazırlıkları kapsamında hem ana binasında hem de hizmet binalarında çeşitli çevre düzenlemeleri gerçekleştiriyor.

İktidar ve muhalefet kulisleri, grup toplantı salonları, milletvekili odaları, komisyon toplantı salonları ve basın toplantı salonları dahil olmak üzere tüm oda ve salonlarda periyodik bakım işlemleri yapılıyor. ACİL DURUM BUTONU Meclis Genel Kurulu'nda yaşanan kanlı kavgalar ve milletvekillerinin kalp krizi geçirme vakaları üzerine hareket geçen TBMM Başkanlığı, "acil durum butonu" formülünü devreye soktu. Bu yeni tedbire göre; TBMM Genel Kurulu'nu yöneten Meclis başkanvekilleri, Genel Kurul'da bir milletvekilinin rahatsızlanması veya çıkan kavgada yaralanmalar söz konusu olduğunda, Başkanlık Kürsüsüne yerleştirilen kırmızı butona basarak şeref holündeki 112 acil servis doktorlarını çağıracak.

 Doktorlar bir dakika içinde Genel Kurul salonunda olacak. Acil durum butonu uygulamasına ilişkin tatbikatların da yapıldığı öğrenildi. Meclis kapanmadan önce Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez kürsüde yaptığı konuşması sırasında kalp krizi geçirip kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Ayrıca son dönemde çıkan kavgalarda ciddi yaralanmalar yaşanmıştı.

Yorumlara Git

Lübnan'daki siber saldırı sonrası akıllara geldi: Türkiye'yi kim koruyor? Anlık 17 milyon...

Devlet Bahçeli'den yeni anayasa açıklaması: Bizim için yok hükmünde!

Emekli maaşında yüzde 86 zam ayrıntısı! Az vakit kaldı, başvurmayan kafasını duvarlara vuracak

Asgari ücret ne kadar olacak? İşte o çarpıcı rakam!

Bahçeli'den önemli açıklamalar! 'Türkiye'yi kafa kola almak için kılıktan kılığa girenlerin ...'