AKİT MENÜ

Gündem

Bir atama kargaşası! Bakan Tekin'den dikkat çeken açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, merakla beklenen öğretmen atama sonuçlarının sisteme düşüp geri çekilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Tekin, sonuçların yanlışlıkla açıldığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN TÜRK canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Tekin, öğretmen atamalarını Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'ndaki bir kişinin yanlışlıkla açtığını belirtirken soruşturma açıldığını söyledi. 

Bakın Tekin'in açıklaması şöyle:

"Sınav sonuçları açıldı-kapandı meselesi... Sistemi açmakla yetkili arkadaşlarımız var. Onlar e-Devlet entegrasyonunu yapmakla sorumlular. Bir tuşa bastıklarında e-Devlet'te gözükür hale gelecek notlar. Biz burada şunu söylemiştik, "Danıştay'ın burada bir kararını bekliyoruz. Çünkü Danıştay'ın kararına göre, mülakatın yüzde 100'üyle ya da yüzde 20'siyle atama yapacağız.

Bu bizim tüm süreci etkileyeceği için Danıştay kararını bekleyeceğimizi söylemiştik. Fakat önceki gün Bilgi İşlem Daire Başkanlığındaki bir arkadaşımız sistemin verilerini e-Devlet'e açmış. İyi niyetle mi yaptı kötü niyetle mi onunla ilgili soruşturma yürüteceğiz. Soruşturma açıldı. Onu merak ediyorum ben de niye diye... Ve ben televizyon yayınlarında, toplantılarda 'Bunu bekliyoruz' dememe rağmen..."

"SONUÇLAR YANLIŞLIKLA AÇILDI"

Öğretmen atama sonuçları yanlışlıkla açıldı. Bilgi işlemdeki kişi hakkında soruşturma​ başlatıldı"

Yorumlara Git

MOSSAD'ın 15 yıllık kanlı planı devrede duyurdular!

Cübbeli Ahmet Hoca harekete geçiyor! 'Bir plan olduğu açık' diyerek duyurdu

Hazmedemediysen maden suyu iç! Emniyetin TOGG'larını görünce içi acıyan DP'li vekil

Teknoloji kontrollerinin bilançosu! ECB Başkanı Lagarde'dan 100 yıl sonra ‘Büyük Buhran’ uyarısı

Asgari ücret resmi olarak açıklandı! Tam iki kat fark var...