AKİT MENÜ

Kadın - Aile

‘Sebze suları yeterli değil: Sebze suyundan detoks olmaz

Sağlık meyvesi olarak adlandırılan ürünlerden olan meyve suları üreticiler tarafından marketlerde. sunuluyor! Meyve suları hakkında yapılan tahminler dikkat çekti! İşte o detaylar...

2024-09-22 13:20:10

Ege Üniversitesi Teknoparkı’nda doğan gıda takviyesi markası Sidrex doktorlar, diyetisyenler, eczacılar ve sağlık çalışanlarını buluşturdu. Toplantı, Aile Hekimi Prof. Dr. Hüseyin Can, Türkiye Spor Hekimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Metin Ergün, Urla Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ömer Koçak, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Balanlı, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. İlker Kiriş, Uzman Dr. Arzu Günaydın ve Uzm. Dr. Handan Atsız Sezik’in eşlik ettiği ve 150’ye yakın ismin katılımıyla gerçekleştirildi.

‘Sağlığınıza Bütüncül Yaklaşım’ başlıklı toplantıda ‘30 Soruda Detoks’ sunumu yapan, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Balanlı, detoks ile ilgili hatalı uygulamalara dikkat çekti. Dr. Balanlı, detoks kavramının net şekilde anlaşılmadığını, hatalı uygulamalar nedeniyle birçok kesimin sebze sularını detoks olarak algıladığı açıklaması yaptı.

Dr. Balanlı, “Detoks, beslenmenin yanı sıra zihinsel ve ruhsal iyi olma durumlarını da içerir. Tam bir detoks için öncelikle vücudun dış ve iş toksinlerden arındırılması, karaciğer fonksiyonlarının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi gerekiyor. Üç fazda gerçekleşen detoks için glisemik endeksi düşük gıdalarla beslenip, yağ tüketimini artırmak şart. Şunu unutmayın; üzerine tereyağı sürülmüş bir dilim ekmekte asıl tehlikeli olan tereyağı değil, alttaki ekmektir. Bunu ihmal edip, stres yükünü de azaltmadığınız taktirde detoks sonuç vermez” dedi.

Sadece sebze suları ile yapılan detoksların vücut dengesini bozabileceğinin altını çizen Dr. Balanlı, ‘Lahana, tere, brokoli ve roka tabi ki detoks için yararlı sebzeler. Ancak bir karışım yapıp bunu tükettiğinizde detoks işlemi tamamlanmıyor. Vücudun kolin, deve dikeni, spirulina ve kurkumin gibi maddelere de ihtiyacı var. Bağırsak mikrobiyatasını zenginleştirmek için aralıklı oruç yapmak gerekebilir. Sabahları aç karnına içilecek iki kaşık elma sirkesi, kese-köpük ve epsom tuzu ile alınacak rahatlatıcı bir duş, detoksun önemli parçalarıdır. Gıda takviyeleri de tam bu noktada devreye girer. Sidrex ürünlerini başarılı detoks süreci için tavsiye ederim’’ diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

Yorumlara Git

Tarihi Memduh Paşa Yalısı'nda neler olmuş neler! 115 milyon TL ve altınlar nerede?

Dört gözle bakın kimleri bekliyor! Skandal iddia ortalığı ayağa kaldıracak! Ego'ların savaşı başladı mı?

Yaşı: 10 suçu: Filistin bayrağı taşımak! Alman polisinden utanç verici kovalama

Türkiye'den ABD'ye bomba talep! İki sayfalık listede bakın neler var

Boş yapma Nasrallah! Kurusıkı tehditleriniz artık kimseyi korkutmuyor