AKİT MENÜ

Ekonomi

Akaryakıta dev zam! Yarın gece fiyatlar değişecek

Araç sahipleri güne akaryakıt zammı ile başladı. Petrol fiyatları ve döviz kurundaki değişiklik akaryakıt büyük ölçüde fiyatlarını etkiliyor. Yarın gece akaryakıta gelecek zamla birlikte fiyatlar yine değişecek.

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte akaryakıt fiyatlarında da değişiklikler meydana geliyor. Vatandaşlar da benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip ediyor.

YARIN GECE TABELA DEĞİŞECEK

Son olarak salı gününden geçerli olmak üzere benzine 1,40 TL zam gelmesi öngörülüyor. Bu nedenle yarın gece tabelalar değişecek. İstanbul'da benzinin litresi 42 lira 95 kuruştan satılacak. Güncel olaraksa İstanbul'da motorin litre fiyatı 41.74 liradan, benzinin litresi ise ortalama 41.55 liradan satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ ARTIK DUYURMUYOR

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasından sonra, dava süreci bitene kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini duyurmayacağını açıklamıştı.

Yorumlara Git

Tarihi Memduh Paşa Yalısı'nda neler olmuş neler! 115 milyon TL ve altınlar nerede?

Dört gözle bakın kimleri bekliyor! Skandal iddia ortalığı ayağa kaldıracak! Ego'ların savaşı başladı mı?

Yaşı: 10 suçu: Filistin bayrağı taşımak! Alman polisinden utanç verici kovalama

Türkiye'den ABD'ye bomba talep! İki sayfalık listede bakın neler var

Boş yapma Nasrallah! Kurusıkı tehditleriniz artık kimseyi korkutmuyor