AKİT MENÜ

Teknoloji

Android telefonlar neden yavaş şarj oluyor? İşte nedeni

Android telefonlarda birkaç nedenden dolayı yavaş şarj olabilir. İşte pilinizi tüketen nedenler...

Android telefonlarda birkaç nedenden dolayı yavaş şarj durumu karşımıza çıkıyor. Eski veya arızalı bir pil, hasarlı şarj kabloları veya ısı gibi çevresel faktörler ciddi derecede etkiliyor.

Günlük şarj alışkanlıklarında yapılacak basit değişiklikler bu sorunu çözebilecek önemli etkenler arasında yer alıyor. Android cihazlarda yavaş şarjın bazı yaygın sebeplerine ve olası çözümleri var.

Yavaş şarjın ilk nedeni arızalı veya zayıf bir güç kaynağı olmasından kaynaklanıyor. Bu, yeterli güç sağlayamayan eski veya hasarlı bir pilden kaynaklanıyor olabilir. Akıllı telefonların çoğu, zamanla bozulabilen ve pilin içindeki elektrokimyasal reaksiyonu bozabilen lityum iyon piller bulunuyor. Ayrıca hasarlı şarj kabloları da elektrik akımının verimli bir şekilde iletilmesini engelleyerek yavaş şarj olabiliyor. Çevresel koşullar bir telefonun şarj hızını etkileyebilir.

Örnek verirsek; telefonunuzu sıcak bir ortamda bırakırsanız, iç sıcaklığının artmasına ve pilin içindeki elektrokimyasal reaksiyonların bozulmasına sebep olabilir. Ayrıyeten eskimiş veya kalitesi düşmüş bir pil artık şarjı optimum şekilde tutamayabilir. Android telefonunuzu şarj olurken kullanmanız da işlem hızını düşürür.

Uygulamalarda gezinme, oyun oynama ve diğer kaynak yoğun görevler gibi eylemler telefonunuzun CPU'sunun aktif olarak kullanılmasına olanak tanıyarak pilin tükenmesine neden olur. Ayrıca, uygulamaları arka planda çalışır durumda bırakmak veya düzgün bir şekilde kapatmamak beklenenden daha fazla kaynak tüketerek şarjı daha yavaş yapar.

Yorumlara Git

Faturalar cep yakıyor! Rakıyı bırak suyu indir

Fiat'ın sahibinin mal varlıklarına el konulacak

Tam 150 ton! “Çevreci” CHP bakın neler yapmış neler

Otomobil alıp satacaklar aman dikkat: 27 Eylül'den itibaren zorunlu olacak! İşte 10 soruda Güvenli Ödeme Sistemi

Laikçi baskıya boyun eğildi! Yusuf Ziya Gümüşel Hoca’ya hapis zulmü