AKİT MENÜ

Gündem

Tarih belli oldu! Para kuleleri davasında sıcak gelişme

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun merkezinde olduğu "para kuleleri" skandalında ilk duruşma tarihi belli oldu.

2024-09-23 16:37:21

 yeniakit.com.tr 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun göbeğinde olduğu para kuleleri skandalında adı geçenler için hesap vakti geldi çattı. İmamoğlu’nun kara para trafiğini ortaya koyan skandalla ilgili davanın ilk duruşması 25 Eylül saat 10’da Çağlayan Adliyesi’nde görülecek. İstanbul 59’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nin bakacağı davada 22 isim yargılanıyor.

İmamoğlu’nun danışmanı ve şirket müdürünün CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda balya balya para sayarken çekilen görüntülerinin ardından soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturmanın akabinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlanmıştı. İddianamede CHP eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da aralarında bulunduğu 22 şüpheli için Siyasi Partiler Kanunu’nun 116’ncı maddesi uyarınca ‘kanuna aykırı bağış’ suçundan cezalandırılmaları talep edilmişti.

Başsavcılık, İstanbul İl Başkanlığı binası olarak kullanılan taşınmazın usulsüz şekilde toplanan paralarla satın alındığı iddiasıyla ilgili olarak Siyasi Partiler Kanunu’nun 69, 74 ve 76’ncı maddeleri uyarınca CHP hakkında da inceleme yapılması için dosyanın bir örneğini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndermişti. 

Yorumlara Git

Göz göre göre çıkmamıştı: Ali Koç’un cebinden mi çıkacak Mourinho’nun cebinden mi? Kasıtlı bir girişim…

Bakan Yerlikaya’dan soruşturma iddialarına sert tepki: ‘Alçakça bir yalan’

Türkiye'den çok sert F-35 tepkisi: Bu kararı alırsanız isabetli olur

Türkiye'de 350 milyar dolarlık altın rezervi! Her yerden fışkırıyor ama çok büyük bir sıkıntı var

Neler çıkıyor neler! CHP'li vekilin arabasında rezalet yeni detaylar