AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Bunu tüketen hastalık ne bilmiyor, öksürüğü anında kesiyor!

Sonbahar mevsiminin gelmesi ile birlikte grip sezonu açıldı. Ateş, öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı gibi şikayetleri olanlar bunu tüketin. Sonuçlar şok edici.

Güncelleme Tarihi:

Uzmanlar; öksürük, yüksek ateş, burun akıntısı, yorgunluk ve üşüme gibi belirtilerle ortaya çıkan gribin hafife alınacak bir hastalık olmadığını vurguluyor. Gribin geçme süresinin ortalama 5 gün olduğunu ifade eden uzmanlar dikkat edilmediği takdirde zatürreye de dönüşebileceğini belirtiyor. Grip ve nezle gibi hastalıklardan korunmada doğru beslenmenin de önemi büyük.

GRİP KABUSUNUZ OLMASIN!

İçerisinde kemik suyu, et, pirinç, sarımsak ve çeşitli baharatlar bulunan beyran gripten korunmada öne çıkan yemeklerden. İşte beyranın faydaları:

VÜCUDA GÜÇ VERİR

Beyran, içerdiği et ve pirinç sayesinde yüksek enerji sağlar, özellikle yoğun günlerde vücuda güç verir.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ DESTEKLER

Sarımsak ve baharatlarla yapılan beyran, bağışıklık sistemini destekler ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı koruma sağlar.

MİDEYİ RAHATLATIR

Baharatları sayesinde sindirimi kolaylaştırıcı etkisi vardır ve mideyi rahatlatır.

YÜKSEK PROTEİN İÇERİĞİYLE KAS YAPISINI DESTEKLER

İçerisindeki et, yüksek protein içeriğiyle kas yapısını destekler ve kas kaybını önler.

GRİP, NEZLE VE SOĞUK ALGINLIĞI SEMPTOMLARINI HAFİFLETİR

İçerdiği sarımsak ve baharatlar, soğuk algınlığı semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir.

VÜCUDU ISITIR

Özellikle kış aylarında vücudu sıcak tutar ve üşüme hissini azaltır.

BU YEMEĞİ YİYEN HASTA OLMUYOR! BEYRAN TARİFİ

Malzemeler:

250 gram kuzu gerdan (kemikli)
1 su bardağı pirinç
6-7 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
6 su bardağı su (et suyu için)
2 su bardağı su (pirinci pişirmek için)


Yapılışı:

Etin Haşlanması: Kuzu gerdanı bir tencereye alın, üzerine 6 su bardağı su ekleyin ve etleri iyice haşlayın. Etler piştikten sonra kemiklerinden ayırın ve didikleyin. Et suyunu kenara ayırın.

Pirinçlerin Pişirilmesi: Ayrı bir tencerede 2 su bardağı suyu kaynatın. Pirinci ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Pişen pirinci süzüp kenara alın.

Baharatlı Sosun Hazırlanması: Bir tavada tereyağını eritin. İçine ezilmiş sarımsakları ekleyin ve hafifçe kavurun. Ardından kırmızı toz biber, pul biber ve karabiberi ekleyip karıştırın.

Beyranın Hazırlanması: Haşlanan etleri ve pişen pirinci bir tencereye koyun. Üzerine ayırdığınız et suyunu ekleyin. Tuzunu ekleyip kaynatın. Son olarak hazırladığınız baharatlı tereyağını çorbanın üzerine ekleyin ve bir taşım daha kaynatın.

Servis: Beyran çorbasını sıcak olarak servis edin. 3 gün kullanın! Üzerine ekstra pul biber veya limon sıkarak servis yapabilirsiniz.

Yorumlara Git

Keşmir’de sarsıcı patlama! Karakoldaki inceleme can kayıplarını getirdi!

Alman Meclisi’nde güvenlik skandalı: Şüpheli USB’li saldırı vekilleri alarma geçirdi

Adıyaman'da tarihi anlar! Bakanlardan ardı sıra açıklamalar...

Rektör Afyoncu'dan hutbe rahatsızlığına tokat gibi cevap! “Türk ordusunun adını anmak için müsaade mi alacağız?”

Yunanistan’dan ‘NATO’ oyunu sonunda patladı!