AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Fıstıklı kaymaklı antep bomba tarifi! Bunu yapın

Açlık olmamasına rağmen haz veren yiyecekler vardır! Bunun için tüketebileceğiniz Nefis Fıstıklı Kaymaklı Antep Bomba tarifini keşfedin! Lezzetli malzemelerle hazırlayın, sevdiklerinize ikram edin!

Selma Savcı
Güncelleme Tarihi:

Fıstıklı Kaymaklı Antep Bomba yemeği vatandaşların ilgisini çekti.

Yemek tarifinin yapım aşaması ve lezzeti hakkında bilgi edinmek isteyenler, sosyal medya ve internet üzerinden araştırmalara başladı. Bu nefis tarifin detaylarını sizler için derledik.

FISTIKLI KAYMAKLI ANTEP BOMBA TARİFİ

Malzemeler
125 gram tereyağı
1 çay bardağı toz fıstık
1,5 su bardağı un (Hamurun kıvamına göre biraz daha eklenebilir)
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Şerbet İçin

1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

GELİNİM MUTFAKTA FISTIKLI KAYMAKLI ANTEP BOMBA YAPIMI

Şerbetinizi hazırlamak için, 1,5 su bardağı şekeri ve 1,5 su bardağı suyu bir tencereye alın. 2-3 damla limon suyu ekleyin ve 15-20 dakika kaynatın.
Hamur malzemelerini geniş bir kapta birleştirip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
Fırından çıkan tatlıları 5 dakika beklettikten sonra, ılık şerbeti üzerlerine gezdirin. Son olarak, tatlınızın üzerine toz fıstık serperek servis edebilirsiniz.

Yorumlara Git

Zeno’nun paradoksu gerçekte ne anlatıyor? Ahmet Can yazdı

Türkiye’de peş peşe mesajlar! Filistin Devleti'nin kuruluşunun 37. yılı

Filistin’den 9 ülkeye Gazze teşekkürü

Bakanlıklar peş peşe uyarıyor! Gıda zehirlenmesinde kulaklara küpe olacak mesajlar

CHP temiz siyasete İstanbul il başkanlığından başladı! Viladasını alan geldi… Bilindiği gibi partinin içine etmişlerdi