Kadın - Aile
Yararlı sananlar var ama zehir! Sakın boşuna para vermeyin: Gıda mühendisinin evine sokmadığı 3 besin
Günlük hayatta rutin olarak tüketilen bazı besinler, sağlığımız için zararsız gibi görünse de en büyük zararı veren gıdalar olabiliyor. Sakın boşuna para vermeyin! Sağlıklı beslenmek için tüketmemeniz gereken bazı günlük yiyecekler mevcut. İşte gıda mühendisini asla evine sokmadığı 3 gıda.
Birçok kişinin severek tükettiği bazı yiyecek ve içecekler sağlığımız için son derece tehlikeli olabilir. Uzmanlar, daha sağlıklı beslenebilmemiz için bir beslenme tablosu oluşturulması gerektiğini belirtiyor. Gıda mühendisi ve sağlıklı beslenme uzmanı Tuğba Parıltı da katıldığı bir YouTube canlı yayınında sağlığa zararlı gıdalar hakkında detaylar paylaştı, "Asla evime sokmam" dediği 3 besini açıkladı.
Günümüzde satılan yiyecek ve içeceklerin içeriği oldukça önemlidir. Sağlığa zararlı yiyeceklerin sıralamasını yapmak güç olsa da, vücudu bitiren bazı gıdalar mevcut. İşte uzak durulması gereken yiyecek ve içecekler.
Enerji içeceği
Enerji içecekleri yüksek miktarda kafein içerdikleri için kalp sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaratır. Kafein, kalp atış hızını ve kan basıncını artırır. Bu durum, özellikle kalp rahatsızlığı olan kişilerde çarpıntı, yüksek tansiyon ve düzensiz kalp ritmi gibi sorunlara yol açabilir.
Fazla miktarda enerji içeceği tüketmek, kalp krizi veya ani kalp durması riskini artırabilir. Kafeine duyarlı olan kişilerde bu etkiler daha belirgin olabilir. Birçok enerji içeceği, yüksek miktarda şeker içerir. Yüksek şeker tüketimi ise kilo alımına ve obeziteye yol açar.
Enerji içecekleri, sinir sistemini doğrudan etkileyen kafein ve diğer uyarıcı maddeler içerir. Kafein, sinir sistemini uyardığı için enerjik hissetmenizi sağlar. Ancak yüksek dozlar, sinir, uykusuzluk, huzursuzluk ve anksiyete gibi problemleri beraberinde getirir.
Kola
Türkiye'de su ve çaydan sonra en sık tüketilen içeceklerden biri de koladır. Ancak asidik yapısı nedeniyle mide sağlığı için çok zararlıdır. Kalp sağlığını riske atan v sık tüketildiğinde ağır problemlere yol açan bu içecek oldukça tehlikeli.
Çiğ sütle hazırlanmış peynir ve tereyağı
Çiğ sütle yapılan peynir ve tereyağı, süt pastörize edilmediği için zararlı bakteriler içerebilir. Bu bakteriler arasında salmonella, listeria ve campylobacter gibi hastalıklara yol açan mikroorganizmaları içerir. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler için çok risklidir.
Çiğ sütle yapılan peynir ve tereyağı, gıda zehirlenmesine yol açabilir. Gıda zehirlenmesi belirtileri arasında mide bulantısı, kusma, ishal, karın ağrısı ve ateş bulunur. Bu belirtileri yaşamamak için tükettiğiniz peynir çeşitlerine dikkat edin.
İlişkili haber:
İlişkili haber:
İlişkili haber: