AKİT MENÜ

Ekonomi

Adana'da fiyatlar tartışmaya neden oldu! Kasaplar kebapçılara tepki gösterdi

Adana'da kasaplar, 1 kilogram kemiksiz etin fiyatını 450 TL olarak belirlerken, ortalama 150 gram Adana kebabının kebapçılarda 350-400 TL'ye satılmasına tepki gösterdi. Bu durum, yerel halk arasında fiyat artışları ve adaletli fiyatlandırma konusundaki endişeleri gündeme getirdi.

IHA
Güncelleme Tarihi:

Kebabın başkenti Adana'da ortalama 150 gram bir porsiyon Adana kebap, merkez Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde 250-300 TL aralığında, Çukurova ilçesindeki kebapçılarda ise 300-400 TL aralığında satılıyor. Adana Kasaplar Çarşısı esnafı, 1 kilogram kemiksiz erkek kuzu etini 450 TL'ye sattıklarını, kebapçıların fiyatlarının pahalı olduğunu söyledi.

“Gönül rahatlığıyla etlerini tüketebilirler”

Konuyla ilgili İhlas Haber Ajansı'na konuşan Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, “Adana Kasaplar Çarşısı'nda kemiksiz etin kilogramı 450 TL. Kasaplarımız, vatandaşlarımızın gözü önünde etlerini hazırlayıp satıyorlar. Adana bazında denetimlerimiz devam ediyor. Gönül rahatlığıyla vatandaşlarımız etlerini alıp tüketebilirler” dedi.

“Fahiş fiyatların önüne geçilmesi lazım”

Adana kebabının fahiş fiyata satıldığını öne süren Yağmur, “1 kilogram et ile 10 kişi doyabilirken vatandaşlar restoranlara gittiğinde bir kişilik Adana kebabı en az 350 liraya yiyor. Bu fahiş fiyatların önüne geçilmesi lazım. Ortalama fiyatlar zaten bellidir. Bir porsiyon Adana kebabın maliyeti 200 lira. Bu satılan fiyatlar akıl verici değil” ifadelerini kullandı.

Yorumlara Git

Polislere ateş açıldı

Seda Sayan'dan Güllü itirafı: Geçmişte okul taksitlerini ödedim...

Uyuşturucu soruşturması kapsamında Kasım Garipoğlu’na yakalama kararı çıktı! Hangi mal varlığına el konuldu?

İstanbul’a kar uyarısı: 10 yıl sonra ilk defa gerçekleşecek

'Cesedimi yakın' diye Özdemir İnce şimdi de 'halimiz duman' demeye başladı! Erdoğan'dan yardım istedi