AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Yöresel lor dolması yapımı! Lor Dolması nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte malzemeleri

Lor Dolması tarifi ve malzemeleri, lor besin kaynağı öyle neye yarar, yapımı merak edilirken adeta lezzet bombası Yöresel yapılacak yemekler arasında yer alırken bu sefer size Lor Dolması tarifini anlatacağız. Lor Dolması tarifi nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri nelerdir? İşte adım adım yapılışı...

Selma Savcı
Güncelleme Tarihi:

Lor Dolması tarifi ve malzemeleri vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Yöresel lezzetlerde ilk sırada yapılacak lezzetlerden biri de Lor Dolmasıdır. Peki Lor Dolması nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri nelerdir?

LOR DOLMASI HANGİ YÖREYE AİT BİR LEZZET?

Lor Dolması Bayburt yöresine ait bir yemek olarak biliniyor.

LOR DOLMASI MALZEMELERİ

2 bağ pazı
3 su bardağı pilavlık bulgur
3 adet kuru soğan
Yarım kilo lor peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1 bağ taze soğan
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin;

1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı su

LOR DOLMASI YAPILIŞI

İçi için soğanları rondodan geçirin. Tencereye tereyağını koyup üzerine soğanları ekleyin. Sonrasında bulguru da ekleyip kavurun. Su, süt ve tuzu da ekleyip iç harcı pişirin. Diğer tarafta pazıların saplarını kesip yaprak kısımlarını haşlayın. Haşlandıktan sonra süzün. Pişen pilavı bir kaba alıp üzerine taze soğanları ve lor peynirini ekleyin. Pazıların içine bu harcı koyarak büyük bir şekilde sararak tepsiye dizin. Üzeri için, tereyağını sütü ve suyu ocakta karıştırıp dolmaların üzerine dökün. Fırına vererek 220 derecede pişirin.


.

Yorumlara Git

Aşkabat’ta kritik görüşme! Erdoğan ve Putin sahnenin merkezine oturdu!

Tam isabetle vuruldu! TAYFUN füzesinde bir eşik daha aşıldı

Trump’tan Ukrayna için sert mesaj! Beyaz saray kritik çıkışı açıkladı!

Bakan Şimşek: Yıllık cari açık sürdürülebilir seviyede kaldı

Trump’tan sert mesaj: Venezuela’ya kara saldırısı ‘çok yakında’