AKİT MENÜ

Kadın - Aile

İzmir köfte nasıl yapılır? Hemen yapın farkı görün! Leziz mi leziz yok böyle tarif!

Bu lezzet bambaşka! İzmir Köfte yapmak için aşağıya kaydırıp tarifi yapan bu defa hemen farkı görecek! Zeytinyağı, soğan gibi birçok gıda ile yapılan malzemeler! Tarif için gereken işte o liste...

Selma Savcı
Güncelleme Tarihi:

İzmir Köfte Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

Köftesi için;

500 gram az yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
1,5 su bardağı bayat ekmek içi
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
3 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1,5 su bardağı sıcak su (300 ml)
Diğer malzemeler;

1 adet domates
4 adet patates (küçükse 5 tane de koyabilirsiniz)
3 adet çarliston biber

Kızartmak için:

Zeytinyağı

İzmir Köfte Nasıl Yapılır?

İzmir köfte için öncelikle yoğurma kabına kıyma, rondodan geçirilmiş ekmek içi, yumurta, soğan, maydanoz, kekik, pul biber, karabiber ve tuzu alalım ve tüm malzemeler birbiriyle güzelce karışana kadar yoğuralım.
Hazır olan harcımızdan parçalar koparalım ve parmak uzunluğunda ince uzun olacak şekilde avuç içerisinde yuvarlayalım.
Harcımız bitinceye kadar köftelerimizi bu şekilde hazırlayalım ve uygun bir tabağa yerleştirelim. Köftelerimizi dinlenmeye bırakalım.
Bu sırada kabuğunu soyduğumuz patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayalım.
Ocağa aldığımız tavaya sıvı yağ ekleyelim ve kızdıralım. Kızdırdığımız yağda patateslerimizi hafif kızartalım ve kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım. Patateslerimizin hepsini kızarttıktan sonra köftelerimizi de renkleri hafif değişecek şekilde kızartalım.
Köftelerimizi de tavadan aldıktan sonra yan yana bir patates bir köfte olacak şekilde fırın kabımıza dizelim.
Araları süslemek için yeşil biber ve domates yerleştirelim.
Sosu için uygun bir tavaya sıvı yağ alalım. Üzerine salçayı ilave ederek kavuralım.
Kabuğunu soyup rendelediğimiz domates, sıcak su, tuz ve kekik ekleyerek 10 dakika pişirelim. Kaynayan sosumuzu ocaktan alalım. Ardından hazırladığımız sosu yemeğin her yerine güzelce yayalım.
Önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.
Sürenin sonunda fırından aldığımız yemeğimizin üzerine maydanoz serpiştirelim ve servis edelim. Köfte yemeği çeşitlerinden çok sevilen İzmir köfteyi deneyecek herkese afiyet olsun!

 

Yorumlara Git

ABD’nin Gazze’yi ikiye bölme planı sızdırıldı: “Kırmızı bölge enkaz olarak bırakılacak”

Sahte amiral skandalı: Ortalık karıştı!

Su krizi: Dicle ve Fırat kuruyor… Hükümetten çok aşamalı acil plan!

Savunma sanayiinde Afrika Türkiye'den çok memnun: Birçok ülkeden Türkiye'ye talep devam ediyor!

İsrail’den flaş talep! Suudi Arabistan’a F-35 satışına normalleşme şartı